ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Η δικογραφία – κόλαφος για τους Κροάτες χούλιγκαν | Νέες αποκαλύψεις

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Η δικογραφία – κόλαφος για τους Κροάτες χούλιγκαν | Νέες αποκαλύψεις
EUROKINISSI.

Νέα στοιχεία – «φωτιά» για τη δράση των Κροατών χούλιγκαν, οι τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριο και οι απολογίες τους.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, συνεχίζονται από τις Αρχές, 26 ημέρες μετά τη φονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ελλήνων συνεργών τους, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι 105 κατηγορούμενοι επιμένουν ότι είναι αθώοι, ισχυριζόμενοι ότι ήλθαν στην Ελλάδα με φίλους, χωρίς μαχαίρια ή άλλα όπλα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.

Ωστόσο, νέα στοιχεία από τη δικογραφία της υπόθεσης παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News. «Με ξύλα, καδρόνια και ρόπαλα πήγατε να παρακολουθήσετε την προπόνηση;», ρώτησαν οι ανακριτές τους κατηγορουμένους που απολογήθηκαν ενώπιον εκείνων για τα αιματηρά επεισόδια έξω από την «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά», το βράδυ της 7ης Αυγούστου, τα οποία είχαν ως συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή, με μαχαίρι. Ήταν μόλις 29 ετών.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ο ισχυρισμός των χούλιγκαν ότι πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να δουν την προπόνηση της ομάδας τους και ξαφνικά, δέχθηκαν επίθεση. Παράλληλα, δήλωσαν άγνοια για τα «πολεμοφόδια» που εντοπίσθηκαν και περιγράφονται αναλυτικά στο κατηγορητήριο. Όμως, στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, καταγράφεται ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, το οποίο οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν στην κατοχή τους, κατά την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

Πρόκειται για έναν αναδιπλούμενο σουγιά, συνολικού μήκους 20 εκατοστών, ακόμη έναν σουγιά, μήκους 17 εκατοστών, ένα κομμάτι ξύλου μήκους 52 εκατοστών, στο οποίο ήταν καρφωμένο άλλο κομμάτι ξύλου μήκους 20.5 εκατοστών, μία ξύλινη τάβλα μήκους 1.20 μέτρων και πλάτους 10 εκατοστών που έφερε καρφιά, τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 εκατοστών, ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 1.18 μέτρων, δεκάδες ενεργοποιημένες φωτοβολίδες, βεγγαλικά καπνογόνα, κροτίδες, δύο ξύλινα καδρόνια συνολικού μήκους 86 εκατοστών, άλλο ένα μήκους 96 εκατοστών, ένα κομμάτι ξύλου μεγέθους 45 εκατοστών, ένας σιδερένιος σωλήνας μήκους 1.80 μέτρων, πέτρες και μπουκάλια γεμισμένα με πανιά, τα οποία ήταν ποτισμένα με εύφλεκτο υλικό.

Λεπτό προς λεπτό: Οι κινήσεις του άτυχου Μιχάλη πριν «αφήσει» την τελευταία του πνοή

Τα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση του διαθέσιμου οπτικού υλικού και φυσικά, περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με τη Real News.

23:08:01 | Οπαδοί της ΑΕΚ, μεταξύ των οποίων και το θύμα, επιστρέφουν προς το σημείο εκκίνησης, μπροστά από το γήπεδο. Καταδιώκονται από αντίπαλους οπαδούς και το θύμα δέχεται χτύπημα από έναν εξ αυτών.

23:08:07 | Εμφαίνεται ο Μιχάλης Κατσουρής να κινείται τραυματισμένος, έμπροσθεν περιπτέρου.

23:08:14 | Βρίσκεται στην πόρτα του περιπτέρου όντας σκυμμένος, όπου και παρέμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα στην προσπάθειά του να κρυφτεί.

23:15:29 | Ευρισκόμενος πλέον ξαπλωμένος στην πόρτα του περιπτέρου, με εμφανή ροή αίματος στα πόδια του, άγνωστο άτομο προσπαθεί να τού παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

23:18:27 | Το άγνωστο άτομο τον βοηθά να σηκωθεί.

23:18:54 | Το άγνωστο άτομο προσπαθεί να τον συγκρατήσει όρθιο, επειδή εκείνος δε μπορεί να ισορροπήσει, καθώς έχει ακατάσχετη αιμορραγία.

23:21:25 | Το θύμα πλέον είναι ξαπλωμένο επί του εδάφους, μπροστά από το περίπτερο και άγνωστα άτομα προσπαθούν να το βοηθήσουν.

23:32:54 | Ο Μιχάλης Κατσουρής παραλαμβάνεται από ασθενοφόρο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου

Παρά το «πλούσιο» οπτικό υλικό, μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν αυτόν που μαχαίρωσε θανάσιμα τον Μιχάλη Κατσουρή. Σε όλους τους συλληφθέντες έχουν αποδοθεί οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς κατά τη συμπλοκή, τραυματίσθηκαν ακόμη τρία άτομα που –όπως προκύπτει– δεν συμμετείχαν στα επεισόδια.

Αλέξης Κούγιας: «Ίσως ο δράστης ή οι δράστες να μη βρεθούν ποτέ»

«Δεν επιθυμώ να γίνω προάγγελος κακών ειδήσεων, όμως, θεωρώ σχεδόν αδύνατο να ανευρεθεί ποιος αφαίρεσε τη ζωή του αείμνηστου Μιχάλη, σύμφωνα με την –έως τώρα– εξέλιξη της δικογραφίας και μετά την ολοκλήρωση σειράς ανακριτικών πράξεων. Μέχρι τώρα, ούτε βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν αποτυπώσει τη σκηνή της ανθρωποκτονίας, ούτε μαρτυρικές καταθέσεις υπάρχουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο Έλληνα επιχειρηματία που συνελήφθη μαζί με τους Κροάτες.

Οι παίκτες χόκεϊ

Στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών δε βοήθησαν ούτε και οι απολογίες των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο γνωστοί αθλητές, παίκτες στην εθνική ομάδα χόκεϊ της Κροατίας. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τούς αποδίδονται ενώπιον των ανακριτών, ενώ, σχεδόν όλοι οι Κροάτες υποστήριξαν ότι ήλθαν στην Ελλάδα για τον αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μαρσέιγ.

Ο ένας παίκτης, ο Λέο Σελιτάι, 23 ετών, αποτελεί έναν από τους «αστέρες» του κροατικού χόκεϊ και στο παρελθόν, έχει αγωνισθεί και στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Καταγγέλοντας στην Αστυνομία τον ξυλοδαρμό του, ανέφερε ότι «αρνούμαι την κατηγορία ότι συμμετείχα στα επεισόδια.

Ήλθαμε να υποστηρίξουμε την ομάδα μας, πριν από τον σημαντικό αγώνα. Όταν φθάσαμε στο γήπεδο, μία ομάδα μάς επιτέθηκε. Άρχισε να καίγεται ο τόπος, άκουγα φωνές, φοβήθηκα και κρύφτηκα στο πλάι, σε κάτι θάμνους. Όταν πέρασε όλη η φασαρία, πήγα στο ξενοδοχείο. Την επόμενη μέρα, ήλθε η Αστυνομία στο ξενοδοχείο και με συνέλαβε».

Όσον αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο αθλητή του χόκεϊ, ο οποίος ασκεί και το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, ήταν ανάμεσα στους Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα. Αυτός ισχυρίσθηκε ότι ήλθε στην Ελλάδα μαζί με έναν ακόμη φίλο του, μόνο για τουρισμό. «Δεν αισθάνομαι ένοχος για καμία από τις κατηγορίες, δεν ήμουν παρών στα επεισόδια», επεσήμανε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News.

«Οι Κροάτες θα ζητήσουν αποφυλάκιση υπό όρους»

Πριν από μία ημέρα (02/09), γνωστοποιήθηκε ότι οι Κροάτες ετοιμάζονται να ζητήσουν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους, Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος τόνισε ότι «τις επόμενες ημέρες, θα υποβληθούν αιτήσεις αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, με την καταβολή εγγύησης ή την υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι δικοί μου εντολείς θα μισθώσουν διαμέρισμα, για να έχουν γνωστή μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα».

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή προετοιμάζει μνημόσυνο και παρεκκλήσι στη μνήμη του

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή ετοιμάζεται για το 40ήμερο μνημόσυνο στην Ελευσίνα, περιμένοντας απαντήσεις για τον δολοφόνο που τούς «βύθισε» στο πένθος. Ο κόσμος εξακολουθεί να αφήνει λουλούδια και κασκόλ έξω από την «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» στη μνήμη του, ενώ, θα χτιστεί και ένα παρεκκλήσι.

Σχετικές ειδήσεις