ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: O Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές - 2.806 οι διασώσεις

Κακοκαιρία Daniel: O Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές - 2.806 οι διασώσεις
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι είναι συνεχείς και αδιάλειπτες οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα

Σε 350 διασώσεις έχουν προχωρήσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τις 7 το πρωί μέχρι πριν από τις 19:00, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που έγινε από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, από τις 7 το πρωί της Τρίτης (5/9) έως τις 7 το πρωί του Σάββατου (9/9) έχουν πραγματοποιηθεί 2.806 διασώσεις πολιτών, ενώ έχουν καταγραφεί 7.700 συμβάντα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Παράλληλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι είναι συνεχείς και αδιάλειπτες οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για τις διασώσεις πολιτών, ενώ ακόμη και με drones γίνεται παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας από τη Θεσσαλία. Από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 7.700 συμβάντα και πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις επτά το πρωί σήμερα 2.806 διασώσεις πολιτών ενώ από τις εφτά το πρωί μέχρι πριν από λίγο 350 διασώσεις από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συνεχείς και αδιάλειπτες είναι οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για διασώσεις πολιτών καθώς επίσης και με drone για παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.

Τις τελευταίες ώρες ο ποταμός Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στις εκβολές του και πιο συγκεκριμένα προς την ανατολική και νότια πλευρά, δηλαδή την δίοδο προς τη λίμνη Κάρλα καθώς επίσης και στις βορειοανατολικές εκβολές του.

14:08 για απομάκρυνση των κατοίκων από Ομορφοχώρι προς Πλατύκαμπο.
15:45 προειδοποιητικό μήνυμα ετοιμότητας για τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός.
16:02 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγγαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί-Λουτρό και Κουλούρα.
16:59 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι και Μελισσά.
17:18 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή.
Κυρίες και κύριοι παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Εφαρμόζουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών για τη δική μας ασφάλεια.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Σας ευχαριστώ».