ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στη Λούτσα: Το όχημα στο οποίο «γάζωσαν» τους έξι Αλβανούς στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Πυροβολισμοί στη Λούτσα: Το όχημα στο οποίο «γάζωσαν» τους έξι Αλβανούς στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Λούτσα: Έξι Αλβανοί κατέληξαν νεκροί μετά από ενέδρα θανάτου που τους έστησαν άγνωστοι. Μέσα στο αυτοκίνητο εκτέλεσαν πέντε από τα θύματα. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο Newsbomb.gr για το συμβάν. Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τους δράστες, ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Ενέδρα θανάτου έστησαν σε έξι υπηκόους Αλβανίας το βράδυ της Δευτέρας (11/9), άγνωστοι στη Λούτσα. Οι δράστες «γάζωσαν» με 25 σφαίρες τα θύματα και στο σημείο έχουν βρεθεί κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Το μαφιόζικο χτύπημα έγινε σε ένα στενό της Λούτσας, με πέντε από τα θύματα να πεθαίνουν ακαριαία μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο με τις γερμανικές πινακίδες ενώ ο έκτος έπεσε δίπλα από το όχημα.

Οι πρώτες πληροφορίες της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με το ΕΚΑΒ που μετέβη άμεσα στο σημείο να επιβεβαιώνει τον θάνατο και των έξι.

Οι Αρχές ερευνούν τώρα το αν τα θύματα ήταν σεσημασμένοι, καθώς θέλουν να προχωρήσουν τις έρευνες για την εκτέλεση που έγινε μέσα σε κατοικημένη περιοχή και σε ώρα αιχμής.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι στη Λούτσα

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει στην κάμερα του Newsbomb.gr όσα είδε να συμβαίνουν στη γειτονιά του όταν δράστες γάζωσαν αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες και σκότωσαν τα έξι άτομα.

«Ήμουν στο υπολογιστή ακούω συνεχόμενους πυροβολισμούς. Κατάλαβα ότι είναι πυροβόλο όπλο από τον ήχο που έκανε αρκετές φορές και αφού τελειώνουνε ακούω ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα. Λέω αυτό είναι σίγουρα όπλο γιατί Δευτέρα να έχει βαφτίσια γάμους αποκλείεται. Ανησύχησα είναι η γειτονιά μας εδώ. Είχαν σκεπάσει τα πτώματα ήρθε η Αστυνομία και από τι έμαθα ήταν νεκροί όλοι. Ανησύχησα γιατί έμαθα ότι έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί και τους άκουσα. Όταν έφτασα εδώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητο τα θύματά», περιγράφει ο κάτοικος της περιοχής για τα όσα άκουσε και είδε λίγα λεπτά μετά.

Πώς έγινε το μαφιόζικο χτύπημα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πέντε νεκροί άνδρες έπεσαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες ενώ ο έκτος νεκρός, ήταν ο οδηγός, ο οποίος δέχθηκε τις σφαίρες εκτός του αυτοκινήτου.

Όπως φαίνεται ο οδηγός προσπάθησε να αντιδράσει όταν οι δράστες γάζωναν το αυτοκίνητο ωστόσο έπεσε και αυτός νεκρός στο πίσω μέρος του οχήματος από τα πυρά τους.

Το αυτοκίνητο με τους δράστες είχε αλβανικές πλαστές πινακίδες και οι πυροβολισμοί ήταν από ενιάρι όπλο.

Από τις Αρχές εξετάζεται αν και οι έξι Αλβανοί που σκοτώθηκαν ήταν σεσημασμένοι ενώ παράλληλα αναζητούν ένα Ford μαύρο και μηχανή και φαίνεται να έχουν ενημερωθεί λιμάνια και αεροδρόμια για να μην διαφύγουν από τη χώρα. Ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν καταθέσεις από κατοίκους που βρίσκονταν στην περιοχή.

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι ο τραγικός αριθμός των 6 νεκρών, ένας πρωτοφανής αριθμός που δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στα χρονικά καθώς πρόκειται για τριπλάσιο αριθμό από ότι συμβαίνει συνήθως σε ξεκαθαρίσματα συμμοριών.

Σχετικές ειδήσεις