ΕΛΛΑΔΑ

Εθελοντική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία

Εθελοντική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία

Η εθελοντική προσφορά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που οργανώθηκε κατόπιν εντολών του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρονται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην έδρα της 1ης Στρατιάς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, στέκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, συνδράμοντας με προσωπικό, μέσα και υλικά στην ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν:

- Εκατόν είκοσι τόνοι εθελοντικής προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης (ένδυση, υπόδηση, κλινοσκεπάσματα, συσκευασμένα τρόφιμα) του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Εκατόν δέκα τόνοι αντίστοιχων ειδών πρώτης ανάγκης από τα αποθέματα μονάδων και σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων από όλη την επικράτεια.

Μέσω της 1ης Στρατιάς, οι ποσότητες θα προωθηθούν στα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εν συνεχεία, με μέριμνά τους, θα διανεμηθούν στους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα κατοίκους.

Η άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, αποτελεί απόδειξη του υψηλού αισθήματος αλτρουισμού που χαρακτηρίζει το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέραν της αποστολής και του έργου τους που εκτελούνται στο ακέραιο θα συνεχίσουν, όπως κάνουν πάντα διαχρονικά, να συντρέχουν στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας όταν υπάρχει ανάγκη, καταλήγει η ανακοίνωση.