ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Κουκουλοφόροι καθοδηγούν τα νέα παιδιά σε τέτοιες πράξεις»

Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Κουκουλοφόροι καθοδηγούν τα νέα παιδιά σε τέτοιες πράξεις»
GLOMEX

Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη μιλάει για τα επεισόδια οπαδικής βίας στον Ρέντη αλλά και σχολιάζει τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης μίλησε το πρωί της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου στην ΕΡΤ, με αφορμή τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στον Ρέντη ενώ παράλληλα σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οπαδική βία.

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι πέρασαν δύο χρόνια και θρηνούμε λόγω της οπαδικής βίας και του τυφλού τυφλό μίσους... Είχαμε το Μιχάλη και τώρα έχουμε το παλικάρι από την αστυνομία που πήγε στην εντατική να του ευχηθούμε να αναρρώσει και με υγεία να επιστρέψει στην δουλειά του», ανέφερε αρχικά ο κ. Αριστείδης Καμπανός.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης δήλωσε: «υπήρχαν μέτρα από πριν τα οποία εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν ότι δεν ήταν επαρκή γιατί θρηνήσαμε τα θύματα. Δεν είμαι εγώ εδώ για να κρίνω τα μέτρα. Όλα τα μέτρα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ουσιαστικά πήραμε πιο αυστηρά πράγματι η πολιτεία πιο αυστηρά μέτρα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει».

«Είναι θέμα της αστυνομίας, είναι θέμα της δικαιοσύνης, είναι θέμα της ίδιας της κοινωνίας μας. Οι οικογένειες αυτών των παιδιών που συμμετείχαν σε αυτά τα επεισόδια δεν είδαν ότι τα παιδιά τους, ότι κάτι λάθος κάνουν κάτι στραβό, να τα νουθετήσουν… Κάτι λάθος υπάρχει σε αυτή την κοινωνία μας», πρόσθεσε

Μάλιστα τόνισε ότι το κοινό σε όλες αυτές τις πράξεις είναι η νεαρή ηλικία των οπαδών: «Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των επεισοδίων και με τον Άλκη και με τον Μιχάλη είναι το νεαρό της ηλικίας. Αντί η Ελλάδα να στηρίζεται στα νέα παιδιά, ουσιαστικά βλέπουμε ότι τα νέα παιδιά τα έχουμε χάσει. Τα καθοδηγούν κουκουλοφόροι άνθρωποι για να κάνουν τέτοιες πράξεις».

Ο κ. Καμπανός έκανε ξεκάθαρη τη θέση του ότι οι ομάδες πρέπει να ξέρουν τους υποκινητές των επεισοδίων και να φροντίζουν να τους αποβάλλουν από τα παιχνίδια. «Πρέπει να τους αποβάλλουμε αυτούς ανθρώπους. Τα παιδιά επηρεάζονται από την οικογένειά τους, από το περιβάλλον. Πρέπει να τα μεγαλώσουμε με ηθικές αξίες. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα στην οικονομική κρίση και δεν ήταν κρίση οικονομική, αλλά κρίση αξιών».

«Δεν πρέπει να τη στοχοποιούμε την αστυνομία»

Ο κ. Καμπανός μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στους γονείς του 18χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό καλώντας τους «να αγκαλιάσουν το παιδί τους και να του πουν τι λάθος έχει κάνει».

«Την αστυνομία πρέπει να την αγαπάει και να τη σέβεται ο απλός πολίτης. Δεν πρέπει να τη φοβούνται. Δεν πρέπει να τη στοχοποιούμε την αστυνομία. Δεν πρέπει να τη βάζουμε απέναντι στο λαό. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και τους νόμους και τις αρχές του κράτους»,πρόσθεσε.

Τέλος δήλωσε: «Πρέπει να αλλάξουμε, να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα. Χρειάζεται και παιδεία να δώσουμε στα παιδιά μας. Σε αυτό πάσχουμε σαν κοινωνία».