ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Στη φυλακή οι δύο Ρομά για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Ασπρόπυργος: Στη φυλακή οι δύο Ρομά για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο.

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 17 χρόνων, για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι δύο Ρομά κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ενώ είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, Παρασκευή (22/12), για το τραγικό συμβάν.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος είναι γνώριμος των Αρχών καθώς αντιμετωπίζει επιπλέον και την κατηγορία για παράβαση του νόμου για μη έκδοσης ταυτότητας.

Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της ίδιας σπείρας, που έκλεβαν οχήματα.

Το χρονικό της τραγωδίας - Τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κλέψει οι Ρομά

Συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα σε μόλις μια νύχτα είχε κλέψει η συμμορία των Ρομά που καταδίωκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού από την Πάτρα.

Σύμφωνα με το MEGA, οι τέσσερις Ρομά είχαν προλάβει να κλέψουν τέσσερα οχήματα μέσα σε λίγη ώρα, με την συμμορία να γίνεται αντιληπτή και να καταφεύγει προς τον Ασπρόπυργο.

Η καταδίωξη δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, όταν το περιπολικό που καταδίωκε το κλεμμένο όχημα, πάτησε απότομα φρένο μετά από τον επικίνδυνο ελιγμό που πραγματοποίησε ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος με αποτέλεσμα η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να συγκρουστεί με το περιπολικό.

«Έχω ξανακατηγορηθεί για κλοπές οχημάτων στο παρελθόν. Εγώ και ο ξάδερφός μου κλέψαμε ένα αυτοκίνητο και είπαμε με τους άλλους δύο να βρεθούμε αργότερα στο Σοφό. Μπήκαμε όλοι σε αυτό το αυτοκίνητο που κλέψαμε και πήγαμε στα Λιόσια όπου κλέψαμε ακόμα ένα αυτοκίνητο. Επειδή το αμάξι δεν τράβαγε πολύ το παρατήσαμε και συνεχίσαμε με το δεύτερο, όπου πήγαμε στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό και κλέψαμε άλλα 3 αυτοκίνητα. Όπως οδηγούσαμε τα αυτοκίνητα μας είδαν οι αστυνομικοί κοντά στο Δαφνί. Εγώ τους ξέφυγα και γύρισα προς το Πέραμα όπου παράτησα το αυτοκίνητο στο σημείο που είχαν πυροβολήσει οι αστυνομικοί το 2021 τον φίλο μου και τότε είχα ξεφύγει. Χθες ήρθαν οι αστυνομικοί να με πιάσουν, αντιστάθηκα με μπουνιές και κλωτσιές αλλά δεν τα κατάφερα. Τους είπα πού είχα αφήσει το αυτοκίνητο», ανέφερε στους αστυνομικούς ο 17χρονος, σύμφωνα με το MEGA.

Τα σπαρακτικά λόγια του χαροκαμένου πατέρα του 29χρονου Αστυνομικού

Ανείπωτος ο θρήνος για τους γονείς και τον επίσης αστυνομικό αδελφό του 29χρονου Χρήστου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί στα ΜΑΤ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας. Ο 29χρονος, από την ημέρα που εισήχθη στο Σώμα της ΕΛΑΣ ως ειδικός φρουρός, υπηρετούσε στην Αθήνα στην ομάδα ΔΙΑΣ. Ο πατέρας του εργάζεται σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Πατρών και η μητέρα του ως βοηθός νοσοκόμου σε νοσοκομείο της πόλης.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα. Τι να πω τώρα για το παιδί μου… Πού θα βρω τρόπο να ζήσω; Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;» δήλωσε ο χαροκαμένος πατέρας.

«Για ένα μεροκάματο έχασε στη ζωή του, κρίμα» μονολογούσαν γείτονές του, όταν πληροφορήθηκαν το κακό μαντάτο. Χθες, στη γειτονιά επικρατούσε σιωπή, πρόσωπα σκυφτά και μάτια δακρυσμένα για το αδικοχαμένο παλικάρι. Ολοι όσοι τον γνώριζαν έχουν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον, όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί έτσι είναι. «Ο Χρήστος ήταν από τα καλύτερα παιδιά» λένε. «Ηταν πολύ ήπιων τόνων, επαγγελματίας, όπως και ο αδελφός του» περιγράφει αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ.

Βίντεο - ντοκουμέντο λίγο μετά τη θανάσιμη καταδίωξη του αστυνομικού

Ακόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, που σχετίζεται με το θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου αστυνομικού στον Ασπρόπυργο.

Στο βίντεο φαίνεται περιπολικά και αστυνομικοί να έχουν φτάσει στο σημείο, ενώ διακρίνεται και η μοτοσυκλέτα του άτυχου αστυνομικού στο έδαφος .

Σχετικές ειδήσεις