ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω, είχα πιει», ισχυρίζεται ο Νορβηγός

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω, είχα πιει», ισχυρίζεται ο Νορβηγός

Τι υποστήριξε ο Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό ενώ είχε τραυματίσει τον κουμπάρο του, κατά τη διάρκεια καβγά σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Σοκαρισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από τη δολοφονία αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, σε μπαρ, ύστερα από καβγά με έναν μεθυσμένο και ψυχιατρικά θεραπευόμενο Νορβηγό, κάτοικο της πόλης.

«Όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός καβγά», ανέφερε ο συνήγορος του Νορβηγού που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό, ενώ είχε τραυματίσει τον κουμπάρο του.

Τα ψυχιατρικά προβλήματα και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ επικαλείται ο 44χρονος Νορβηγός ως αιτίες της δολοφονικής επίθεσης που κατηγορείται ότι διέπραξε με συνέπεια να «χάσει» τη ζωή του 32χρονος αστυνομικός και να τραυματιστεί στα πόδια ο κουμπάρος του.

Στις εξηγήσεις που έδωσε, ανέφερε ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς έγινε στο αιματηρό επεισόδιο τα ξημερώματα στο μπαρ της οδού Κατσιμίδη. Φέρεται να είπε ότι λόγω της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και της κατανάλωσης αλκοόλ, δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη, αν και ισχυρίσθηκε πως «προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου».

Επιπλέον, ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που τον εξέτασαν ότι βρίσκεται τουλάχιστον εννέα χρόνια στην Ελλάδα και πως ζει με μία σύνταξη που του χορηγεί το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής υγείας.

Ο 44χρονος Νορβηγός αναμένεται αύριο το πρωί (29/12) να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. «Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, δεν γνώριζε καν τον θάνατο του θύματος μέχρι που ενημερώθηκε για την κατηγορία σήμερα το απόγευμα, όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός καβγά όπου μάλιστα το θύμα του επιτέθηκε», υποστήριξε ο συνήγορος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ με τον εντολέα του.

Σχετικές ειδήσεις