ΕΛΛΑΔΑ

Βουλγαρία: «Το τουριστικό γραφείο είναι εξαφανισμένο», λέει επιβάτης του λεωφορείου

Βουλγαρία: «Το τουριστικό γραφείο είναι εξαφανισμένο», λέει επιβάτης του λεωφορείου

Το ταξίδι των πρωτοχρονιάτικων διακοπών μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν το τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από Ρουμανία τράκαρε στη Βουλγαρία

Το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 Έλληνες και επέστρεφε από τη Ρουμανία στην Ελλάδα συγκρούστηκε με φορτηγό στην Βουλγαρία, βγήκε από τον δρόμο και κατέληξε σε χαντάκι πέφτοντας σε συστάδα δέντρων.

«Είχαμε ξεκινήσει 29 Δεκεμβρίου από την Αθήνα με άλλο λεωφορείο, όχι με αυτό το λεωφορείο που συγκρουστήκαμε, και στις 31 Δεκεμβρίου στα Καρπάθια είχαμε άλλο τροχαίο, στο οποίο χάσαμε τον προφυλακτήρα μας και το παρμπρίζ μας και ζητήσαμε αλλαγή», λέει η Κυριακή Γκιόκα, επιβάτης λεωφορείου, μιλώντας στο MEGA.

«Είχαμε άλλον οδηγό που ήταν εξαίρετος, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μας έφεραν Ρουμάνο οδηγό με ρουμάνικο λεωφορείο», πρόσθεσε.

«Με το τουριστικό γραφείο είχαμε εξ αρχής προβλήματα, μη επαγγελματισμός, αλαλούμ. Δεν υπάρχει πουθενά, δε μας πήραν ούτε τηλέφωνο να δούνε αν ζούμε. Παίρναμε επανειλημμένως να μιλήσουμε μαζί τους, δε μας μίλησε κανένας. Από την αρχή αυτή η εκδρομή πήγε λάθος», συμπλήρωσε.

«Στο δεύτερο ατύχημα ξεκινάμε κανονικά και περίπου στις 12.30, έφυγε το λεωφορείο μας. Το λεωφορείο μας και η νταλίκα βρέθηκαν στα πλάγια μετωπικά και μας εκτόπισε. Περάσαμε τα χωράφια και μας σταμάτησε ένα δέντρο μπροστά. Με το που έγινε η σύγκρουση, έσπασαν τα αριστερά τζάμια όλα. (…) Δεν έτρεχε ο οδηγός, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, πηγαίναμε κανονικά, απλά οι δρόμοι ήταν στενοί, είναι σαν επαρχιακός, είχα ένα ψιλόβροχο αλλά δεν καταλάβαμε ότι δεν πάει κάτι καλά. (…) Πήδηξαν κάποιοι άνθρωποι από τα παράθυρα που ήταν ήδη σπασμένα, άνοιξαν την πόρτα και βγήκαμε από εκεί. Ήρθαν αμέσως οι Αρχές, κατευθείαν, δεν προλάβαμε να βγούμε. Ο οδηγός και η συνοδός μας ήταν βαριά τραυματισμένοι», συμπλήρωσε.