ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Λαρίσης: Οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά - Νέες αντιδράσεις για την τεκνοθεσία

Μητροπολίτης Λαρίσης: Οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά - Νέες αντιδράσεις για την τεκνοθεσία

Αναλυτικά ανέφερε ότι «έχουμε άλλα προβλήματα, τα οποία μας απασχολούν και έχουν προτεραιότητα»

Δήλωση για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. κ. Ιερώνυμος τονίζοντας ότι «πρόκειται για κόλπο της κυβέρνησης” και ότι «η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με όρους ουσιαστικούς».

Αναλυτικά ανέφερε ότι «έχουμε άλλα προβλήματα, τα οποία μας απασχολούν και έχουν προτεραιότητα προβλήματα τα οποία έχουν ουσιαστική συνταγματική κατοχύρωση. Το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ασφάλεια, το δικαίωμα στην κατοχύρωση της περιουσίας μας όταν μετά από μία φυσική καταστροφή θίγονται και τίθενται εν αμφιβόλου είναι τα πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε».

«Παρόλα αυτά εφόσον έχει ανοίξει η συζήτηση αυτή στην ελληνική κοινωνία οφείλουμε να πούμε ότι η θέση της εκκλησίας είναι πάγια. Η θέση της εκκλησίας πέραν του γεγονότος ότι καταδικάζει και χαρακτηρίζει κάποια πράγματα ως αμαρτία χωρίς αυτό να σημαίνει απόρριψη η αποστροφή, διότι ήδη από την παλαιά διαθήκη διαβάζουμε πως ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στον άνθρωπο ακόμη και να αμαρτάνει. Η Εκκλησία λοιπόν αναγνωρίζει στον οποιοδήποτε δικαίωμα στην αμαρτία, του δίνει το δικαίωμα στη μετάνοια και τον περιμένει πάντοτε. Με αυτή την έννοια οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Κρήτης ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αδελφοί μας έχουν ουσιαστικό και πνευματικό περιεχόμενο του γεγονότος», συμπλήρωσε.