ΕΛΛΑΔΑ

Νέα «καραβιά» μεταναστών εντοπίστηκε στη Γαύδο – Ανάμεσά τους και ανήλικοι

Νέα «καραβιά» μεταναστών εντοπίστηκε στη Γαύδο – Ανάμεσά τους και ανήλικοι

Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τους δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στην Γαύδο – Ανάμεσά τους και παιδιά

Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στην Γαύδο κινητοποιώντας – για μία ακόμα φορά – τις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρει το cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι όταν 74 περίπου μετανάστες αποβιβάστηκαν στην παραλία «Τρυπητή» του ακριτικού νησιού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι περισσότεροι μετανάστες είναι άνδρες ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά ηλικίας 12-14 και ένα κορίτσι ηλικίας 7 χρονών περίπου.

Στο σημείο έσπευσαν υγειονομικοί προκειμένου να ελέγξουν την υγεία των μεταναστών ενώ έχουν ειδοποιηθεί η αστυνομία αλλά και το λιμενικό σώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι έφεραν πληγές στα πόδια και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν προσωρινά σε προσωρινό χώρο του δήμου ο οποίος εξοπλίστηκε με σώματα θέρμανσης αλλά δεν επαρκεί να στεγάσει τα 74 περίπου άτομα. Την ίδια ώρα τους έχουν προσφερθεί νερά ενώ ο μοναδικός φούρνος του νησιού θα τους προσφέρει σάντουιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του νησιού έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους μετανάστες αλλά οι προμήθειες στο ακριτικό νησί δεν επαρκείς και ήδη με την υπάρχουσα κακοκαιρία το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Πιθανότατα και αυτοί οι μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Λιβύη με προορισμό την Ιταλία ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Λιβυκό πέλαγος τους έφερε στα νότια της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

Σκιάθος: Αεροδιακομιδή 52χρονου μετά από ηλεκτροπληξία – Υπέστη σοβαρά εγκαύματα

Αύριο οι αποφάσεις για τα σχολεία και τους εργαζόμενους στις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος ήταν νεκροί στο σπίτι τους επί δύο μήνες