ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: «Ένιωσε μία αδιαθεσία, έπιασε το στήθος του και έπεσε κάτω», λέει ο πατέρας του 18χρονου

Πειραιάς: «Ένιωσε μία αδιαθεσία, έπιασε το στήθος του και έπεσε κάτω», λέει ο πατέρας του 18χρονου
Pexels

Νεκρός 18χρονος έξω από νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά - Κλήθηκε το ΕΚΑΒ για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα «ρίξουν» φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 18χρονου Θωμά. Ο 18χρονος παρελήφθη ημιλιπόθυμος από το ΕΚΑΒ από νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά τα ξημερώματα της Κυριακής και κατέληξε αργότερα στο Τζάνειο. Οι συνθήκες κάτω τις οποίες έχασε τη ζωή του να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες και να ερευνώνται από τις Αρχές.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για ανάνηψη των γιατρών, ο 18χρονος δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να φέρει τραύματα ή κάποιο άλλο σημάδι που θα παρέπεμπε σε ξεκάθαρη αιτία θανάτου. H ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε ως εκ τούτου οι Αρχές βρίσκονται εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων οι οποίες, όπως εκτιμάται, πρόκειται να «ρίξουν» φως στους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία.

«Στο σημείο έφτασε κινητή μονάδα με γιατρό και παρέλαβαν τον νεαρό χωρίς αισθήσεις. Τον μετέφεραν στο Τζάνειο νοσοκομείο στις 5:15. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς των ΤΕΠ αλλά δεν τα κατάφερε. Η ώρα θανάτου δηλώθηκε στις 6:20. Διενεργείται νεκροψία – νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις», αναφέρει το ΕΚΑΒ.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του νεαρού παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή και έχουν ζητηθεί και τοξικολογικές εξετάσεις. Ο νεαρός, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ωστόσο από τις Αρχές φαίνεται να εξετάζεται και το σενάριο να είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο νωρίτερα.

«Ήταν μια παρέα 7 ατόμων, είχαν πάρει ένα μπουκάλι βότκα και γλεντούσαν. Και κάποια στιγμή ένιωσε μία αδιαθεσία και έπεσε κάτω. Έπιασε, μου είπαν, το στήθος του και έπεσε», τόνισε ο πατέρας του 18χρονου μιλώντας στον Alpha.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παρέα του είπε στον πατέρα πως δεν είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο ίδιος τόνισε πως ο γιος του δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και ήταν αθλητικός τύπος. «Έπαιζε μπάσκετ, λίγο ποδόσφαιρο και τώρα τελευταία χόρευε».

Δύο συλλήψεις έξω από το κατάστημα για όπλα

Πάντως, ακολούθησε επιτόπια έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ασφάλεια προχώρησαν συνέλαβαν δύο άτομα, 37 και 42 ετών, που ήταν έξω από το μπαρ, είχαν όπλα και προέβαλαν αντίσταση.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.