ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Αντέδρασε στιγμιαία» - Τι είπε ο δικηγόρος της ανήλικης που χτύπησε την 15χρονη

Θεσσαλονίκη: «Αντέδρασε στιγμιαία» - Τι είπε ο δικηγόρος της ανήλικης που χτύπησε την 15χρονη
Φωτ.: Unsplash

Σήμερα η ανήλικη πρόκειται να απολογηθεί 

Ως στιγμιαία αντίδραση μετά από πρόκληση που δέχθηκε, περιέγραψε ο δικηγόρος της ανήλικης, η οποία κατηγορείται πως γρονθοκόπησε και τραυμάτισε την 15χρονη στη Θεσσαλονίκη, την πράξη της κοπέλας.

«Έτυχε να μη συλληφθεί εκείνη την στιγμή, ήταν σε ένα φιλικό σπίτι, ήρθε στο γραφείο μου, της εξήγησα ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει να συλληφθεί, το κορίτσι το κατάλαβε και η μητέρα της μου έδωσε την έγκριση να επικοινωνήσω με την αστυνομία. Σήμερα έχουμε ραντεβού για να απολογηθεί. Παραδόθηκε και προγραμματίστηκε συνάντηση για να απολογηθεί» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA ο δικηγόρος της ανήλικης, Θεόδωρος Καραγιάννης εξηγώντας την θέση της κοπέλας και της οικογένειάς της.

Σχετικά με την εκδοχή της ανήλικης για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης, ο δικηγόρος της μετέφερε ότι «μου είπε ότι εκείνη την στιγμή ήταν μια φασαρία, δέχθηκε μια πρόκληση μια φίλη της, η ίδια αντέδρασε στιγμιαία και την χτύπησε, μου είπε ότι δεν είχε αυτήν την πρόθεση. Μου παρουσίασε ένα περιστατικό στο οποίο, στα πλαίσια ενός καυγά, η υπόθεση ξέφυγε».

«Το αδίκημα, ως ποινική απαξία δεν είναι τόσο έντονο, είναι μια επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το σημαντικό είναι αυτό που μένει στο θύμα όσον αφορά τις κοινωνικές συνέπειες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα είπε ότι «εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι μια μητέρα μόνη της η οποία παλεύει αρκετά παιδιά. Υπάρχει μια παθογένεια στην οικογένεια».

Υπενθυμίζεται πως χθες ελεύθερες αφέθηκαν οι ανήλικες οι οποίες κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στη 15χρονη συμμαθήτριά τους στην Τούμπα, και κατέγραψαν σε κινητό το σκηνικό αναρτώντας το στα social media. Μαζί με τις 5 ανήλικες και ακόμα μία η οποία ταυτοποιήθηκε, συνελήφθησαν και 7 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σωματικές βλάβες, παραβίαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράβαση του νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.