ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Γιαλιάς: «Βοήθεια με σκοτώνουν» φώναξε πριν εκτελεστεί με 20 σφαίρες - Θρίλερ με τα στοιχεία

Χρήστος Γιαλιάς: «Βοήθεια με σκοτώνουν» φώναξε πριν εκτελεστεί με 20 σφαίρες - Θρίλερ με τα στοιχεία
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία από το μαφιόζικο «χτύπημα» στη Μάνδρα, με θύμα τον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά.

«Βοήθεια, με σκοτώνουν», ήταν οι τελευταίες λέξεις του επιχειρηματίας Χρήστου Γιαλιά, του θύματος της δολοφονικής επίθεσης που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης (07/02) στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας.

Ο άνδρας, ηλικίας 59 ετών, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ, στο καμένο ΙΧ βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ – το οποίο ανήκει στους δράστες– και κάλυκες.

Ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο τη στιγμή της δολοφονίας του, χωρίς να δώσει προσοχή στο τι συνέβαινε γύρω του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA. Κάπως έτσι, ο εκτελεστής του κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον πυροβολήσει είκοσι φορές με καλάσνικοφ. Τότε, ο επιχειρηματίας πρόλαβε να φωνάξει «βοήθεια με σκοτώνουν» πριν πέσει νεκρός.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία

Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε. «Μαζί ήμασταν σου λέω, μπροστά ήταν ο Χρήστος και στα 100 μέτρα ήμουν εγώ», αναφέρει κλαίγοντας στο βίντεο που αποκάλυψε ο Alpha.

Αυτό είναι το σπίτι – φρούριο του επιχειρηματία που δολοφονήθηκε

Το σπίτι του Χρήστου Γιαλιά που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης είναι ένα πολυτελές ακίνητο. Στην κύρια κατοικία υπάρχει ένα εκκλησάκι, ένας αχανής χώρος που είναι αυλή και στο βάθος το σπίτι στο οποίο κατοικούσε ο επιχειρηματίας.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το φυλάκιο, το οποίο δεσπόζει υπερυψωμένο. Το φυλάκιο έχει οπτική επαφή μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο του δρόμου. Είναι δομημένο ώστε να βλέπει ο φρουρός όσο πιο μακριά γίνεται, ενώ υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας, άλλες πιο παλιές και άλλες πιο καινούργιες, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε δεύτερο χρόνο.

Να σημειωθεί πως στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Χρήστος Γιαλιάς δεν υπήρχε οπτική επαφή απ’ το φυλάκιο.

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (7.2.2024) στη Μάνδρα, σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα φοβόταν για τη ζωή του. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (7.2.2024) στη Μάνδρα, σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα φοβόταν για τη ζωή του. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι Αρχές στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου θύματος. Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, την οποία δεν την είχε μαζί του σήμερα και πιθανότατα αυτό το γνώριζαν οι δολοφόνοι του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, ίσως έχουν χαθεί και πολύτιμα στοιχεία, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ρίξει πάρα πολύ νερό για να μπορέσει κατασβήσει τη φωτιά.

Η εκτέλεση τον Νοέμβριο του 2023

Το θύμα όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα φέρεται να διατηρούσε επαφές με τον "Θύμιο", τον 56χρονο Αλβανό που εκτελέστηκε στο Παλαιό Φάληρο, έξω από το σπίτι του, τον Νοέμβριο του 2023. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε απασχολήσει τις αρχές κυρίως για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών επικεντρώνουν την έρευνα τους στις επαγγελματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία και στις επαφές που είχε. Πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα εκτιμούν ότι θα προσφέρουν άτομα του στενού του κύκλου.

Έξι χρόνια πριν ο επιχειρηματίας είχε χάσει με βίαιο τρόπο την πρώτη σύζυγο του την οποία είχαν εκτελέσει έξω από το σπίτι της ενώ γυρνούσε από το καζίνο του Λουτρακίου τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου του 2018. Αν και είχαν χωρίσει ο επιχειρηματίας διατηρούσε άψογες σχέσεις με εκείνη καθώς είχαν μαζί 2 παιδιά. Η έρευνα της αστυνομίας είχε δείξει ότι οι δολοφόνοι την είχαν σκοτώσει με σκοπό τη ληστεία καθώς θεωρούσαν ότι είχε μεγάλο χρηματικό ποσό στην τσάντα της. Οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Σχετικές ειδήσεις