Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΛΓΕΙΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εξεταστική για τα Τέμπη: Έφεραν σε αμηχανία τον ήρωα φοιτητή - Μου ευχήθηκαν μέχρι και θάνατο

Εξεταστική για τα Τέμπη: Έφεραν σε αμηχανία τον ήρωα φοιτητή - Μου ευχήθηκαν μέχρι και θάνατο

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου κλήθηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ να απολογηθεί επειδή...σώθηκε, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση!

Ντροπιαστική στιγμή στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών κατά τη διάρκεια της κατάθεση του Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος επέζησε της τραγωδίας και μάλιστα επέδειξε ηρωισμό και αυτοθυσία για να σώσει εγκλωβισμένους στα βαγόνια του μοιραίου τρένου.

Ο φοιτητής συγκλόνισε περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά τη σύγκρουση και πώς κατάφερε να διασωθεί, σπάζοντας το τζάμι του δεύτερου βαγονιού με μία βαλίτσα, κι αφού πρώτα όπως είπε, διαπίστωσε ότι είναι αρτιμελής και δεν έχει τραυματιστεί.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τα μέλη της Επιτροπή, όπου κλήθηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ να απολογηθεί επειδή...σώθηκε, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση!

Μία ανάρτησή του νεαρού στα social media επ' ευκαιρία των γενεθλίων του, μιας τούρτας στο σχήμα βαγονιού, δώρο από τη μητέρα του για το θαύμα της επιβίωσής τους, βρέθηκε στο στόχαστρο, και ο νεαρός εμφανώς σε κατάσταση σοκ και αμηχανίας από την αήθη επίθεση, προσπαθούσε να εξηγήσει τα αυτονόητα...

Η ερώτηση τέθηκε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκαλη...o οποίος συγκεκριμένα ανέφερε κλείνοντας το κόμμάτι των ερωτήσεών του προς τον νεαρό

Κόκαλης: Ειλικρινά έγω το έμαθα στα γενέθλιά σας. Εσείς το ανεβάσατε

Αλικανιώτης: Μάλιστα

Κόκαλης: Θέλετε να το πείτε εσείς;

Αλικανιώτης: Περίμενα πολύ καιρό αυτή την ερώτηση

Κόκαλης:Είδατε;

Η απάντηση για την τούρτα με το τρένο στα γενέθλιά του

Είχα ανεβάσει μια φωτογραφία. Η μητέρα μου μου είχε πάρει μια τούρτα που είχε ένα βαγόνι επάνω ότι μέσα από αυτό ξαναγεννήθηκα. Βγήκαν κάποια άτομα συμπαθόντες και έξω από την κατάσταση και αρχίσαν να κακολογούν την όλη αυτή κατάσταση.

Ήθελα καιρό να απαντήσω στην ερώτηση. Η τούρτα ήταν έκπληξη. Επιλογή μου που το ανέβασα. Εγώ χάρηκα και με συγκίνησε. Χάλασε η μαμά μου ένα πέμπτο του μισθού της. Μου ευχήθηκαν μέχρι και θάνατο ότι λάθος άτομα πέθαναν στο τρένο. Δεν θα δεχθώ από κανέναν να πει τίποτα για αυτό. Εκείνες τις ημέρες όταν τα είδα δεν ήξερα πώς θα αντιδράσω. Ήμουν φορτωμένος δεν ήθελα να δώσω διάσταση. Με πήραν δύο μητέρες παιδιών και αρχίσαν μου μιλούσαν άσχημα, να μην λέγεσαι ήρωας.

Δημήτρης Μαρκόπουλος - Πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπής

Η αμηχανία από όλο το σκηνικό που στήθηκε με κεντρικό πρόσωπο τον ηρωικό φοιτητή προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος προσπάθησε να διασώσει το κύρος της επιτροπής, που έπαιρνε ντροπιαστική τροπή.

«Ένας ήρωας βοήθησε ανθρώπους να σωθούν και θεωρώ ότι αυτή η ερώτηση δεν έπρεπε να γίνει με αυτό το σώμα και όπως καταλαβαίνουμε τον πόνο των γονέων δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτήθηκε. Ως σώμα αισθάνομαι να σας πουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αποτελέσατε ήρωες της βραδιάς. Βοηθήσατε ανθρώπους δικους σας να σωθούν. Δεν πρέπει να βαλουμε αλλά θέματα στην ατζέντα αλλα να μας βοηθησατε για τα συμβάντα., είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαρκόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πέρας της συνεδρίασης, ανακοινώθηκε ότι ο κ.Λαζαρίδης, απέσυρε το αίτημά του να διαγραφεί από τα πρακτικά το συγκεκριμένο απόσπασμα, κάτι αν συνέβαινε θα διέγραφε την αλήθεια...

Σχετικές ειδήσεις