ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ο παλαιοχριστιανός εργαζόταν στην Ερέτρια ενώ έμενε στην Κορινθία

Πώς ο παλαιοχριστιανός εργαζόταν στην Ερέτρια ενώ έμενε στην Κορινθία

Αν και αρνητής της τεχνολογίας ο 45χρονος παλαιοχριστιανός διέθετε και υπολογιστή αλλά και ασύρματο στικάκι ίντερνετ για να μπορεί να εργάζεται

Αν και ζούσε σε λαγούμι στην Κορινθία, ο παλαιοχριστιανός εργαζόταν στην καθαριότητα του Δήμου Ερέτριας χωρίς να έχει εμφανιστεί τρία ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, από την καθαριότητα του δήμου Ηλιούπολης, όπου είχε προσληφθεί αρχικά τον Νοέμβριο του 2020 πήρε μετάταξη στον δήμο Ερέτριας επικαλούμενος λόγους υγείας.

Το ερώτημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ήταν τελικά τι υπηρεσίες προσέφερε αυτός ο άνθρωπος και πώς είχε καταφέρει να μην εμφανιστεί ποτέ στην υπηρεσία του. Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είχε φροντίσει να έχει όλο τον εξοπλισμό, ανεξάρτητα από το αν είχε επιλέξει να ζει σε λαγούμι. Τι έκανε; Ήταν στην κίνηση της καθαριότητας του δήμου και μάλιστα συντόνιζε - όσο ήταν δυνατόν - τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και των φορτηγών για μεγάλο όγκο σκουπιδιών.

Κανείς δεν ξέρει πώς το έκανε αυτό αφού η Κόρινθος απέχει από την Ερέτρια περίπου 170 χιλιόμετρα. Αν και αρνητής της τεχνολογίας ο 45χρονος παλαιοχριστιανός διέθετε και υπολογιστή αλλά και ασύρματο στικάκι ίντερνετ για να μπορεί να εργάζεται. Τον Ιανουάριο, όμως, το σχέδιό του δεν πήγαινε όπως το είχε υπολογίσει. Κι αυτό γιατί η νέα δημοτική Αρχή του ζήτησε να επιστρέψει στο πόστο του. Ο παλαιοχριστιανός αρνήθηκε και επικαλέστηκε απόφαση της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Η άρνησή του να επιστρέψει με φυσική παρουσία στον δήμο είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ΕΔΕ στον δήμο για να βρουν πώς αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν τόσο καιρό στη δουλειά του.