ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Αύριο παίρνει εξιτήριο ο πιλότος

Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Αύριο παίρνει εξιτήριο ο πιλότος

Οι εξετάσεις του πιλότου που εγκατέλειψε εγκαίρως το F-16 το οποίο κατέπεσε στην Ψαθούρα, ήταν καθαρές και αύριο (22/03), αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Καλά στην υγεία του και έτοιμος να επιστρέψει στο σπίτι του, είναι ο Υποσμηναγός και πιλότος του F-16 που κατέπεσε στην περιοχή της Ψαθούρας, νότια της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη σήμερα (21/03) ήταν «καθαρές» και αύριο, Παρασκευή 22 Μαρτίου, αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Πώς σώθηκε ο πιλότος του F-16

Το F-16 συμμετείχε σε σχηματισμό με άλλα 4 μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η πτώση του μαχητικού οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με το αλεξίπτωτο.

Ο νεαρός Υποσμηναγός, μετά την εγκατάλειψη, μπήκε μέσα στη μικρή σωστική βάρκα που διαθέτει το εκτινασσόμενο κάθισμα και στη συνέχεια, πήρε με το κινητό του τηλέφωνο τον μοίραρχό του για να του πει ότι είναι καλά. Όμως, μετά η επικοινωνία χάθηκε. Ο καιρός ήταν πολύ άσχημος και το Super Puma της Λήμνου έκανε μιάμιση ώρα για να περισυνελλέξει τον νεαρό.

Σχετικές ειδήσεις