ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Η ομογένεια σηκώνει τις καταθέσεις της από ελληνικές τράπεζες

Ρόδος: Η ομογένεια σηκώνει τις καταθέσεις της από ελληνικές τράπεζες

Οι μικροκαταθέτες ανακαλύπτουν κρυψώνες, οι ομογενείς και οι μεσαίοι καταθέτες στέλλουν σημαντικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού!

Εντατικοποιούν οι Ροδίτες καταθέτες τις αναλήψεις των αποταμιεύσεων τους από τις τράπεζες. Στις θυρίδες και στις τράπεζες του εξωτερικού εμπιστεύεται πλέον ο κόσμος τις καταθέσεις του, ενώ οι ομογενείς Δωδεκανήσιοι αναδεικνύονται οι πρωταθλητές στο …σπορ των αναλήψεων.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ Ροδιτών καταθετών εκτιμάται ότι αποσύρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τις τράπεζες. Ακόμα και οι αλλοδαποί (κυρίως οι Αλβανοί) στέλνουν τα χρήματά τους στις χώρες τους, καθώς θεωρούν ότι εκεί θα είναι πιο ασφαλή.

Καθημερινά προσέρχονται στις τράπεζες καταθέτες για να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους, φοβούμενοι για δυσάρεστες εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο μετά τις εκλογές.

Για την κατάσταση που επικρατεί, ο διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Κύπρου, Ηλίας Ηλιάδης δηλώνει στο Rodosalarm. : «Οπωσδήποτε έρχονται καταθέτες οι οποίοι μας δηλώνουν την ανησυχία τους για τις αποταμιεύσεις τους και ζητούν να κάνουν αναλήψεις. Αυτούς τους καταθέτες προσπαθούμε να τους ενημερώνουμε, ώστε να μην ανησυχούν και συνήθως φεύγουν αποφασίζοντας να μην κάνουν αναλήψεις. Πιο πολύ ανησυχούν οι ομογενείς Ροδίτες.

Την τρέχουσα, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πολλά αιτήματα από Ροδίτες που μένουν στο εξωτερικό, οι οποίοι προφανώς επηρεάζονται από όλα όσα ακούγονται στην Ευρώπη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Συνήθως έρχονται πολλοί μικροκαταθέτες, οι οποίοι ζητούν να πάρουν τα χρήματά τους και να τα επιστρέψουν από Δευτέρα.

Αν ο καταθέτης επιμένει, θα πάρει τα χρήματά του, δεν τίθεται κανένα θέμα. Πρέπει όμως να πω, ότι η φυγάδευση-αν θέλετε- των καταθέσεων το εξωτερικό, δεν ξεπέρασε από τις αρχές του έτους το 10% το 2012, ενώ συνεχίζονται να γίνονται καταθέσεις. Μπορεί μάλιστα το σύνολο των νέων καταθέσεων να ξεπερνά τις αναλήψεις».

Αναμενόμενο ήταν να συμβεί αυτό με τους Ομογενείς Ροδίτες...Εδώ οι αλλοδαποί στο νησί σηκώνουν τις καταθέσεις τους μπροστά στην αβεβαιότητα της επομένης των εκλογών.