ΕΛΛΑΔΑ

Στην κάλπη ξανά τα Εξάρχεια

Στην κάλπη ξανά τα Εξάρχεια

Οι 539 εγγεγραμμένοι στο 18ο Εκλογικό Τμήμα, στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκε η εισβολή κουκουλοφόρων και το κάψιμο της κάλπης, θα κληθούν να ξαναψηφίσουν κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

Παρότι, το αποτέλεσμα των εκλογών στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα δεν παρουσιάζει, πλέον, κανένα ενδιαφέρον, καθώς δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα και να ανατρέψει τα διαμορφωμένα ποσοστά των κομμάτων, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε την επανάληψή τους.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων, η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί στο ανωτέρω εκλογικό τμήμα, την προσεχή Κυριακή, 24 Ιουνίου.

Η ψηφοφορία, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ, θα διενεργηθεί δε ενώπιον του δικαστικού αντιπροσώπου και των μελών της εφορευτικής επιτροπής, ενώ η εκλογή θα γίνει μεταξύ των ίδιων συνδυασμών που είχαν ανακηρυχθεί για την εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών, με τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.