ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερο αίτημα για ψυχιατρική γνωμάτευση από την Β. Σταμάτη

Και δεύτερο αίτημα για ψυχιατρική γνωμάτευση από την Β. Σταμάτη

Επιμένει στο αίτημά της για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης η Βίκυ Σταμάτη.

Με νέα προσφυγή της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου επικαλείται την γνωμάτευση του καθηγητή της Ψυχιατρικής Α. Δουζένη, σύμφωνα με την οποία πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ζητά να γίνει δεκτή η δεύτερη κατά σειρά αίτησή της για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει, ότι «η απόρριψη όλων ανεξαιρέτως των αιτημάτων μου, με υποβάλλει σε σκέψεις υφέρπουσας μεροληπτικότητας σε βάρος του προσώπου μου, που πιθανόν να οδηγήσει στην παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας του Δικαιοδοτικού Οργάνου και κατ’ ακολουθίαν στην παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας μου».

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της αίτησής της, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρει, ότι «η παράλειψη αντιμετώπισης του προβλήματος και η μετακύλησή του στην Διοικητική Υπηρεσία της φυλακής μπορεί να εξομοιωθεί με πράξη υποβολής του κρατουμένου σε βασανιστήριο, εφόσον έναν ασθενή άνθρωπο τον αντιμετωπίζει ως υγιή, παραβιάζοντας έτσι ευθέως το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ». Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη αντίστοιχή αίτησή της απορρίφθηκε με διάταξη του Ανακριτή, ο οποίος έκρινε, ότι η περίπτωση της Βίκυς Σταμάτη μπορεί να αντιμετωπιστεί «δια των ιατρών που συνδράμουν της φυλακής».

Στην απόρριψη του αιτήματός της, είχε συντελέσει και η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε διαδικτυακό μέσο και η οποία, κατά την εισαγγελέα, που εισηγήθηκε επίσης την απόρριψη του αιτήματός της, «καταδεικνύει, ότι είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνον, ενώπιον των αρμοδίων Αρχών».

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του πρώτου εξαδέλφου του Α. Τσοχατζόπουλου Ν. Ζήγρα, αύριο το πρωί στον Ειδικό Ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. Ο εν λόγω κατηγορούμενος και προσωρινά κρατούμενος θα απολογηθεί επί της ουσίας για πρώτη φορά, καθώς τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει χρήση του δικαιώματος σιωπής.