ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Χωρίς σίτιση 2.500 φοιτητές

Λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Χωρίς σίτιση 2.500 φοιτητές

Νηστικούς θα αφήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης περίπου 2.500 φοιτητές του, που δικαιούνται μεν δωρεάν σίτισης, αλλά η επιχορήγηση του ιδρύματος για το υπόλοιπο του 2012 επαρκεί για να καθίσει στα τραπέζια των φοιτητικών εστιατορίων το 30% των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", το άλλοτε υποδειγματικό ίδρυμα της Κρήτης βάζει λουκέτο την άλλη Τρίτη (09/10), με απόφαση της Συγκλήτου του, η οποία καταγγέλλει ότι το Πανεπιστήμιο δεν έχει χρήματα για να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές, ενώ έφθασε στο σημείο να μην μπορεί να υλοποιήσει τα προγράμματα σπουδών του εξαιτίας των δραματικών ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.

Το δημόσιο πανεπιστήμιο βυθίζεται, ενώ σε ανακοίνωση του προεδρείου της συνόδου επισημαίνεται ότι είναι πολλά τα πανεπιστήμια που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την συμβολή των συμβασιούχων διδασκόντων, για τους οποίους επίσης έχουν παγώσει οι προσλήψεις, ενώ έχουν εγκριθεί 1.480 θέσεις εκτάκτων στα ΤΕΙ.

Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας. Η Κρήτη έριξε την προειδοποιητική βολή. Το κλίμα στην επαρχία επιδεινώνει η διασπορά φημών για μαζικά λουκέτα στο πλαίσιο του σχεδίου "Αθηνά".