ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο επιστημονικών φορέων και πανεπιστημιακής κοινότητας

Κοινό μέτωπο επιστημονικών φορέων και πανεπιστημιακής κοινότητας

Οι επιστημονικοί φορείς και η πανεπιστημιακή κοινότητα συγκρότησαν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων διεκδικώντας την ανατροπή δρομολογούμενων νέων φορολογικών μέτρων και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των ταμείων τους.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι επιστημονικοί φορείς των δικηγόρων, μηχανικών, ιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντογιατρών, φαρμακοποιών και δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή και διαχρονική συνεργασία μεταξύ τους, «συντονίζουν τη δράση τους, αναπτύσσουν νέες πρωτοβουλίες και με κοινό αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο».

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουν για το πρωί της Δευτέρας, 15 Οκτωβρίου, κοινή συνέντευξη Τύπου των προέδρων των επιστημονικών φορέων και ακολούθως, στις 12, πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, πανεπιστημονική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, στη 1, έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ και στην συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους «η σχεδιαζόμενη καταλήστευση των Κλάδων Υγείας του Ε.Τ.Α.Α. με την ένταξή τους στον ημιθανή και χρεωκοπημένο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έρχεται να βάλει ταφόπλακα στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, μετά την υφαρπαγή των αποθεματικών τους κατά 3 δις ευρώ και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Αξιώνουμε την αυτοδιαχείριση των χρημάτων μας και του ιδρώτα μας.

Η ατέλειωτη φοροκαταιγίδα και φοροεξόντωση των Ελλήνων Πολιτών, που μοιραία συμπαρασύρει και οδηγεί στον αφανισμό ολόκληρους κλάδους Επιστημόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής, αντοχής και ανοχής και δεν αποδεχόμεθα, ελέω ανικανότητας του Πολιτικού Συστήματος, να οδηγούμεθα ως πρόβατα επί σφαγή.

Η φάμπρικα των οριζόντιων περικοπών και το συνεχές βάθεμα της ύφεσης, με αντίτιμο τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα, τα χαράτσια, τα συσσίτια, τη διάλυση της υγείας και τις ουρές των ανασφάλιστων στα Κοινωνικά Ιατρεία, με την ανεργία να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας να σταματήσουμε το «γαϊτανάκι» της απαξίωσης των Ελλήνων Ιατρών, των Ελλήνων Επιστημόνων και την ισοπέδωση του Ελληνικού Λαού.

Με την ψήφο μας δεν εξουσιοδοτήσαμε καμία Κυβέρνηση και καμία Τρόικα, να μας οδηγήσουν στον αποτεφρωτήρα Τροϊκανής επινόησης και οφείλουμε με την συμμετοχή και την ενεργό παρουσία μας στις κινητοποιήσεις, να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν είμαστε τα πειραματόζωα της Ευρώπης και όσοι το πιστεύουν, πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ας μη λησμονούν ότι φωνή λαού, οργή Θεού».