ΕΛΛΑΔΑ

Επανατοποθετήθηκε η προτομή του Κώστα Ηλιάκη

Επανατοποθετήθηκε η προτομή του Κώστα Ηλιάκη

Με μια σεμνή και λιτή τελετή τοποθετήθηκε σήμερα το μεσημέρι και πάλι στην θέση της, η προτομή του ήρωα πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης Κώστα Ηλιάκη.

Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς του σμηναγού, η διοίκηση της 115 ΠΜ και ο αντιδήμαρχος Χανίων κ.Μανούσος Λιονάκης ο οποίος σε δηλώσεις του είπε τα εξής:

«Η δημοτική αρχή των Χανίων αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που σήμερα επανατοποθετείται η προτομή του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, μετά την κλοπή της στις αρχές Δεκεμβρίου. Ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία απέχθεια και ντροπή για τον θρασύτατο δράστη που με την πράξη του προσέβαλε την κοινωνία μας τραυματίζοντας την ιστορική μνήμη ,τις αξίες του λαού μας και βεβήλωσε την μνήμη ηρώων που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης, όπως ο Κώστας Ηλιάκης. Ευχαριστούμε - για μια ακόμη φορά - τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές οι οποίες προχώρησαν στην ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη αυτή θέση. Η προτομή του Ηλιάκη είναι ξανά στην θέση που της αρμόζει».

Όπως αναφέρει το flashnews.gr η προτομή του Κώστα Ηλιάκη εκλάπη από το σημείο που είχε τοποθετηθεί επί της οδού Ακρωτηρίου τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου προκαλώντας πανελλήνιο σάλο και αποτροπιασμό.