ΕΛΛΑΔΑ

Περιβαλλοντική καταστροφή στην Ηλεία

Περιβαλλοντική καταστροφή στην Ηλεία

Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή προκάλεσαν στην Ηλεία οι πρόσφατες πλημμύρες του ποταμού Αλφείου.

Η άνοδος της στάθμης του ποταμού τις προηγούμενες ημέρες, έφτασε τα νερά στο επίπεδο που βρίσκονται τα σκουπίδια του πρώην ΧΑΔΑ στο Φλόκα.

Αυτό είχε ως συνέπεια να παρασυρθούν όγκοι από τα υπολείμματα των σκουπιδιών μέσα στο ποτάμι. Και γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της μόλυνσης – πέρα από τον υδροφόρο ορίζοντα – απευθείας στα νερά του ποταμού, τα οποία καταλήγουν στη θάλασσα και σε παραλίες που το καλοκαίρι σφύζουν από παραθεριστές και επισκέπτες.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο φόβος του ποταμού Αλφειού πάντα υπήρχε για τον πρώην ΧΑΔΑ του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Κάτοικοι και φορείς περίμεναν πως αργά ή γρήγορα τα φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού θα παρασύρουν τα σκουπίδια που υπάρχουν εκεί. Τις προηγούμενες ημέρες κάτοικοι της περιοχής και κυρίως από την πλευρά της Αλφειούσας, κατήγγειλαν πως είδαν σακούλες και όγκους σκουπιδιών να παρασύρονται από τα φουσκωμένα νερά. Ιδίως την πρώτη ημέρα της πλημμύρας το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο. Μάλιστα σε κοντινά δέντρα μέσα στην κοίτη του ποταμού, υπάρχουν και κομμάτια από σακούλες και άλλα υπολείμματα των σκουπιδιών.

Με την υποχώρηση της στάθμης και την επιστροφή του ποταμού στα γνωστά επίπεδα ροής του, ίσως και να αποκαλυφθεί περαιτέρω το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής.