ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις στον τομέα πολιτισμού

Προσλήψεις στον τομέα πολιτισμού

Το ΑΣΕΠ κάνει γνωστό ότι θα προβεί στην εκ νέου έγκριση των ανακοινώσεων για την πρόσληψη προσωπικού, στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ), στον τομέα Πολιτισμού, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να συμπεριληφθεί στο προσοντολόγιο των ημερήσιων φυλάκων αρχαιολογικών χώρων ή μουσείων η μέτρια γνώση, τουλάχιστον, μίας ξένης γλώσσας.

Όπως σημειώνει η ανεξάρτητη αρχή, «μετά την έγκριση από το ΑΣΕΠ ικανού αριθμού ανακοινώσεων για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον τομέα του Πολιτισμού, διαπιστώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού η αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί στο προσοντολόγιο των Ημερήσιων Φυλάκων η μέτρια γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, κατά προτίμηση χώρας μέλους της ΕΕ (αρ. 74 παρ. 12 του Π.Δ. 191/2003)».

Η προσθήκη αυτή κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη παροχή οδηγιών και πληροφοριών στο τουριστικό κοινό, το οποίο επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Ενόψει των ανωτέρω, το ΑΣΕΠ θα προβεί στην εκ νέου έγκριση των ανακοινώσεων που δεν προέβλεπαν ως προσόν στους ημερήσιους φύλακες τη μέτρια γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους φορείς, των οποίων οι ανακοινώσεις ανακαλούνται προκειμένου να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα ανωτέρω, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (asep.gr).

Τέλος, από την αρχή επισημαίνεται ότι για τις νέες ανακοινώσεις που θα εγκριθούν θα ισχύσει νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων.