ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος... στο Facebook για τη σύλληψη του «κοπή τη πίτα»

Θρήνος... στο Facebook για τη σύλληψη του «κοπή τη πίτα»

Θρηνούν οι φίλοι του γνωστού κοσμηματοπώλη-παρουσιαστή στο Facebook, οι οποίοι είχαν μάλιστα δημιουργήσει σελίδα με τη θρυλική του ατάκα «τη κοπή τη πίτα»...


Ο κατά κόσμον Τζον Μπέιλι συνελήφθη στο αεροδρόμιο, φορτωμένος με 185 κιλά ασήμι, ενώ ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για τη Βηρυτό.

Σύμφωνα με την Espresso, οι δύο υπέρβαρες βαλίτσες που μετέφερε ο λιβανέζικης καταγωγής κοσμηματοπώλης προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία του ζήτησε να ζυγίσει τις αποσκευές πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Κι αυτό διότι, όταν μια αποσκευή ξεπερνά τα 80 κιλά, τότε επιβάλλεται να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. Έτσι ο κοσμηματοπώλης αναγκάστηκε να ανοίξει τις βαλίτσες προκειμένου η Ασφάλεια του Αεροδρομίου να δει τι περιείχαν. Και η αποκάλυψη θάμπωσε τους πάντες...

Ράβδοι από καθαρό ασήμι, βάρους 185 κιλών, δεν είναι κάτι που συναντά κανείς συχνά. Αμέσως, οι άντρες του ΣΔΟΕ ζήτησαν από τον παρουσιαστή, που πουλά τα προϊόντα της μέσω της τηλεόρασης αλλά και μέσω Διαδικτύου, να τους δώσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά και έγγραφα προκειμένου να δουν αν το ασήμι θα έβγαινε νόμιμα από τη χώρα.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές, ο Τζον Μπέιλι δεν είχε τίποτα πάνω του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ το ασήμι δεσμεύτηκε.

Η περιπέτειά του γνωστού κοσμηματοπώλη σημειώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά έγινε γνωστή μόλις χθες. Οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πού θα κατέληγαν και σε ποιους οι ράβδοι με το πολύτιμο μέταλλο.