ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε ποια σημεία των Εθνικών Οδών είναι τα πιο επικίνδυνα

Δείτε ποια σημεία των Εθνικών Οδών είναι τα πιο επικίνδυνα

Σε επιφυλακή είναι η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.


Δείτε στο χάρτη τα σημεία που απαιτείται από τους οδηγούς μεγαλύτερη προσοχή.

1

Κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι την Λαμία και από Πελασγία μέχρι Εγνατία, Ελευσίνα – Κόρινθος και Κόρινθος –Τρίπολη – Καλαμάτα (εκτός της περιοχής των Παραδεισίων) δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας.

Στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στις περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας, ενδέχεται κατά τις ώρες αιχμής να υπάρξουν καθυστερήσεις. Εφόσον απαιτηθεί και σε συνεννόηση με την Τροχαία, είναι ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν τοπικές εκτροπές ή έκτακτες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση των χρηστών. Κατά τις ώρες αυτές ενδέχεται να επιβληθούν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών στους ανισόπεδους κόμβους της, στην κατεύθυνση αιχμής.

Στους οδηγούς των οχημάτων εφιστάται η προσοχή στα εξής:

-Να μην οδηγούν όταν έχουν πιει έστω και λίγο αλκοολούχο ποτό.

-Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές και οδικές συνθήκες.

-Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος και να απαιτούν να χρησιμοποιούν αυτά και οι συνεπιβάτες τους.

-Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος & το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικό κάθισμα, ζώνη ασφαλείας κλπ).

-Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα.

-Να μη μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, εκτός κι αν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση ανοικτής ακρόασης ή χρησιμοποιούν ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (Bluetooth).

-Να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών Τροχονόμων.