ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για εμπόριο όπλων από τη Χρυσή Αυγή έχει ο Άρειος Πάγος

Καταγγελία για εμπόριο όπλων από τη Χρυσή Αυγή έχει ο Άρειος Πάγος

Ανώνυμη επιστολή πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, στην οποία γίνεται λόγος ακόμα και για εμπόριο όπλων από την «εγκληματική οργάνωση» διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο.

Η επίμαχη καταγγελία βρίσκεται ήδη στο «μικροσκόπιο» των αρχών και εξετάζεται σοβαρά προκείμενου να διακριβωθεί η βασιμότητά της.

Πάντως, τα κατηγορητήρια που έχουν συντάξει οι ανακριτές είναι ούτως ή άλλως βαρύτατα αφού περιγράφουν τη στρατιωτική δομή της Χρυσής Αυγής, την απόλυτη ιεραρχία και την τυφλή υπακοή.

Ενδεικτικά στο κατηγορητήριο αναφέρεται:

-«Η εν λόγω ομάδα (Χρυσή Αυγή) επικεφαλής της οποίας εξαρχής ήταν ο Ν. Μιχαλολιάκος μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την επωνυμία Χρυσή Αυγή. Ήδη κατά το χρόνο αυτό επήλθε διαχωρισμός του πολιτικού τμήματος της οργανώσεως από το επιχειρησιακό τμήμα αυτής, σκοπός του οποίου ήταν η δια της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργάνωσης»

-«Σε ιδεολογικό επίπεδο η οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρείας Φυλής (στην οποία φέρεται ανήκων και ο ελληνικός λαός) και της ανωτερότητας αυτής έναντι μη "Αρείων" πληθυσμών, δηλαδή θεωρεί ότι οι μη ανήκοντες στη "λαϊκή κοινότητα της φυλής" είναι υπάνθρωποι, τους υπανθρώπους, δε, συγκαταλέγονται οι αλλοδαποί, οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα αλλά και οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της ΧΑ».

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Νίκο Μιχαλολιάκο να υποστηρίζουν ότι η δίωξή τους γίνεται για πολιτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης:

Το κατηγορώ της Δικαιοσύνης για τον αρχηγό της«εγκληματικής οργάνωσης»

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Το πιστόλι του Παναγιώταρου χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του Ντερτιλή

«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»

Πατέλης για Ρουπακιά: Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα

Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»

Βαρύτατο το κατηγορητήριο - Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη ΧΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα - φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Δήλωση Παππά μέσα από τη ΓΑΔΑ: «Έλληνες, μην τους πιστεύετε!»