ΕΛΛΑΔΑ

Νέοι προστατευόμενοι μάρτυρες καταθέτουν στους ανακριτές για τη Χ.Α

Νέοι προστατευόμενοι μάρτυρες καταθέτουν στους ανακριτές για τη Χ.Α

Κάτω από άκρα μυστικότητα εξετάστηκαν από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δύο μάρτυρες οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η πρώτη κατάθεση ελήφθη τη νύχτα από τους ανακριτές και η δεύτερη ελήφθη το μεσημέρι.

Προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν τη νύχτα φέρονται να δίνουν πολύτιμα στοιχεία σχετικά με όλη τη δομή της οργάνωσης εμπλέκοντας ήδη κατηγορούμενους αλλά και νέους βουλευτές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώτο πρόσωπο που εξετάστηκε είναι άνδρας χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν κατέθεσε για πρώτη φορά ή είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε εξεταστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι γυναίκα η οποία προσήλθε αυτοβούλως για να καταθέσει πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Και στην περίπτωση αυτή δεν έχει διευκρινιστεί το εάν είναι πρώην ή νυν μέλος της Χρυσής Αυγής ή θύμα της εγκληματικής οργάνωσης.

Πάντως σύμφωνα με δικαστικές πηγές στα γραφεία των ειδικών ανακριτών φτάνουν αιτήματα πολιτών για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπό την προϋπόθεση να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Την ίδια ώρα, ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής σηματοδοτεί και η απόφαση σημαντικού πρόσωπου από την ομάδα των κατηγορουμένων , να επανέλθει στον ανακριτή την Τρίτη και να καταθέσει.

Το πρόσωπο αυτό είναι ο Γιάννης Άγγος , ο οποίος φέρεται να να βρισκόταν μέσα στην καφετέρια που ήταν και ο Παύλος Φύσσας και να είναι αυτός που ειδοποίησε τους υπόλοιπους να πάνε εκεί. Ο ίδιος ζήτησε τελικά να καταθέσει εκ νέου, κάτι που θα γίνει την προσεχή Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Προφυλακιστέος ο 37χρονος που κάλεσε τον δολοφόνο του Φύσσα

Ελεύθερη η σύζυγος Ρουπακια και ακόμη δύο για την υπόθεση της Χ.Α.

Ο Χρήστος Παππάς φορά περιβραχιόνιο με την γερμανική σβάστικα (photo)

«Έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή

Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

To χειρόγραφο μήνυμα του Χ. Παππά μέσα από τα κρατητήρια

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

Δικηγόρος Παππά: Τότε ήταν 18 χρονών