ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Απόστρατος» «καίει» τη Χρυσή Αυγή – Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Ο «Απόστρατος» «καίει» τη Χρυσή Αυγή – Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Συνεχείς είναι οι πληροφορίες, που αντλούν οι ανακριτές, από μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο το μοιραίο βράδυ – Ένας 52χρονος αποκάλυψε τι έγινε εκείνη την «άγρια» νύχτα


Την «ενέδρα θανάτου» που έστησε στον άτυχο Παύλο Φύσσα το τάγμα εφόδου της Νίκαιας επιβεβαίωσε ουσιαστικά στην απολογία του ενώπιον των ανακριτών ο 52χρονος Γιώργος Δήμου, γνωστός με το προσωνύμιο «απόστρατος».

Εν τω μεταξύ Κάτω από άκρα μυστικότητα εξετάστηκαν από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δύο μάρτυρες οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας.

Και ο μαραθώνιος συνεχίζεται...

Τι υποστήριξε ο «Απόστρατος» στην κατάθεσή του

Ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε στους ανακριτές ότι το βράδυ της δολοφονίας έλαβε γραπτό μήνυμα στις 11:00 το βράδυ που τους καλούσαν στην τοπική.

«Πήρα τηλέφωνο τον Ρουπακιά και τον ρώτησαν εάν ξέρει κάτι. Μου απάντησε ότι δεν ξέρει. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και του είπα «κύριε Γιώργο τι μας θέλετε;» Και εκείνος μου ζήτησε χωρίς να μου πει "σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική".

Κάλεσα τον Σ. και τον ρώτησα εάν ήξερε κάτι. Μου είπε «όχι» και επειδή δεν είχα μεταφορικό μέσο του ζήτησα να έρθει να με πάρει να πάμε μαζί. Μου τηλεφώνησε και ο Ρουπακιάς. Πήγαμε στην τοπική και τα γραφεία ήταν κλειστά. Προχωρώντας πιο κάτω βρήκαμε 7 μοτοσυκλέτες με άτομα της τοπικής με στρατιωτικά παντελόνια και τους ρώτησα "Υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα;". Εκείνοι μου απάντησαν "Τι τρόφιμα ρε; Εδώ πάμε να δώσουμε μάχη. Πιασαν δύο άτομα του πυρήνα της ασφάλειας δικούς μας". Είπα στον Σ. "Πάμε να φύγουμε, αυτοί εδώ είναι συμμορία. Τι δουλειά έχουμε εμείς;"

Πήγαμε παρακάτω να βάλει βενζίνη και να πάρει τσιγάρα και έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πατέλη από το κινητό μου και μου ζήτησε να τηλεφωνήσω στον Ρουπακιά.

Εκείνος μου είπε "είμαι στην αστυνομία, με έπιασαν". "Όχι τον Ρουπακιά ρε γαμώτο", είπε ο Σ και στη συνέχεια μου ζήτησε να ενημερώσω τον Πατέλη...».

Συνεχίζονται οι καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων

Προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν τη νύχτα φέρονται να δίνουν πολύτιμα στοιχεία σχετικά με όλη τη δομή της οργάνωσης εμπλέκοντας ήδη κατηγορούμενους αλλά και νέους βουλευτές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώτο πρόσωπο που εξετάστηκε είναι άνδρας χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν κατέθεσε για πρώτη φορά ή είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε εξεταστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι γυναίκα η οποία προσήλθε αυτοβούλως για να καταθέσει πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Και στην περίπτωση αυτή δεν έχει διευκρινιστεί το εάν είναι πρώην ή νυν μέλος της Χρυσής Αυγής ή θύμα της εγκληματικής οργάνωσης.

Πάντως σύμφωνα με δικαστικές πηγές στα γραφεία των ειδικών ανακριτών φτάνουν αιτήματα πολιτών για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπό την προϋπόθεση να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος που κάλεσε τον δολοφόνο του Φύσσα

Ελεύθερη η σύζυγος Ρουπακια και ακόμη δύο για την υπόθεση της Χ.Α.

Ο Χρήστος Παππάς φορά περιβραχιόνιο με την γερμανική σβάστικα (photo)

«Έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή

Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

To χειρόγραφο μήνυμα του Χ. Παππά μέσα από τα κρατητήρια

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

Δικηγόρος Παππά: Τότε ήταν 18 χρονών