ΕΛΛΑΔΑ

«Δίνουν» βουλευτές, γιάφκες και «φυτώρια» οι προστατευόμενοι μάρτυρες

«Δίνουν» βουλευτές, γιάφκες και «φυτώρια» οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των πέντε νέων προστατευόμενων μαρτύρων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.


Οι μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα στους ανακριτές της υπόθεσης έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για την εμπλοκή ακόμη δυο βουλευτών και ενίσχυσαν τις κατηγορίες σε βάρος ήδη κατηγορούμενων βουλευτών που έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα αποκάλυψαν σε ποιες τοποθεσίες κρύβονται όπλα της οργάνωσης, που εκπαιδεύονταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ποιοι «έκλειναν το μάτι» στις έκνομες ενέργειες τους αλλά και σε ποιο φροντιστήριο της Αθήνας είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους προκειμένου να προσηλυτίσουν μαθητές!!!

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων πρόκειται για δυο βουλευτές, (σ.σ. τους κατονομάζουν) οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν εμπλακεί στην υπόθεση και οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

«Ήμασταν ένας πραγματικός στρατός...» είπαν οι μάρτυρες αποδομώντας την υπερασπιστική γραμμή του Ν. Μιχαλολιάκου ότι η διάρθρωση της οργάνωσης ήταν δημοκρατική.

«Ζήσαμε τον τρόμο στη Χ.Α Θέλαμε να μιλήσουμε νωρίτερα, αλλά που να πηγαίναμε; Στην αστυνομία;», ανέφεραν οι μάρτυρες υποστηρίζοντας ότι κάποιοι «έφαγαν πολύ ξύλο μέσα στην οργάνωση».

Μάλιστα, όπως είπε ένας από τους μάρτυρες, υπήρχαν κανόνες συμπεριφοράς και κανόνες συνωμοσίας, τους οποίους έπρεπε να τηρούν σε κάθε περίπτωση.

«Αν σας πιάσουν» δεν έχετε καμία σχέση με την Χ.Α ήταν η γραμμή.

«Ο Μιχαλολιάκος είχε δώσει εντολή να καθαρίσουν παλιό λοχαγό της ΧΑ»

Ένας μάλιστα από τους προστατευόμενους μάρτυρες με τον κωδικό Γ «έκαψε» τον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο, λέγοντας πως έδινε εντολές ακόμη και για τη δολοφονία μελών της οργάνωσης που ήθελαν να ξεφύγουν από αυτήν. Όπως είπε στους ανακριτές «είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο όπου βρουν δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής -ο ένας ήταν παλιός λοχαγός της Χ.Α - να τους καθαρίσουν».

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο ίδιος μάρτυρας υποστήριξε ότι τον είχαν στοχοποιήσει. «Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση Μιχαλολιάκου».

Αναφερόμενος στην ιεραρχία της οργάνωσης τόνισε ότι «από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χ.Α αρχηγός της ήταν Μιχαλολιάκος, α΄ υπαρχηγός ο Κασιδιάρης, β΄ υπαρχηγός ο Παναγιώταρος».

«Οι βουλευτές του νομού Αττικής ήταν ενήμεροι για τις εγκληματικές πράξεις»

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των μαρτύρων όλοι οι βουλευτές του νομού Αττικής ήταν ενήμεροι για τις εγκληματικές πράξεις: «Οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου. Ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον Γ... τη Β' Αθήνας. Ο Παναγιώταρος είχε τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη, ο οποίος έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Τον Παππά, τον αποκαλούσαν «ταξίαρχο». Όποιος προσέγγιζε για να γίνει μέλος στη Νίκαια έψαχναν πρώτα το κομματικό του παρελθόν».

Μάλιστα ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τα περί εκμετάλλευσης και εκβίασης αλλοδαπών καταστηματαρχών λέγοντας: «Στη Νίκαια πήγαιναν με εντολή Λαγού σε καταστήματα που διατηρούσαν μετανάστες που πουλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και τους απειλούσαν για να κλείσουν τα καταστήματά τους...».

«Είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε φροντιστήρια στο Παγκράτι...»

Ανατριχιαστική ήταν και η αποκάλυψη που εξετάζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον του μάρτυρα ότι η Χρυσής Αυγή είχε διεισδύσει σε φροντιστήρια στο Παγκράτι τα οποία χρησιμοποιούσε ως.... φυτώρια!

« Ο Κ.Π εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι στα φροντιστήρια της μητέρας του φοιτούν παιδιά εφηβικής ηλικίας τα οποία προσπαθούσε να προσηλυτίσει».

Σε εγκαταλελειμμένο μοναστήρι οι γιάφκες!

Την τοποθεσία που πιθανότατα φυλάσσεται οπλισμός της οργάνωσης έδωσε ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό Δ που κατέθεσε ξημερώματα Σαββάτου.

Όπως υποστήριξε, κρυμμένα όπλα της οργάνωσης αλλά και τρόφιμα φυλάσσονται σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στην ορεινή Κορινθία. Και αυτός χαρακτηρίζει υπαρχηγό της οργάνωσης τον Ηλία Κασιδιάρη ενώ κατονομάζει συγκεκριμένο βουλευτή της Πελοποννήσου ότι κατέχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα, «έχει απόλυτη γνώση για ό, τι γίνεται στην περιοχή του ακόμη κι αν δεν δίνει αυτό το τελικό πρόσταγμα».

«Η ομάδα ΔΙΑΣ γελούσε...»

Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι γνωρίζει για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην περιοχή αλλά δεν ξέρει αν σε κάθε επίθεση υπήρχε συγκεκριμένη εντολή να γίνει: «Γνωρίζω περαστικά επιθέσεων σε λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε σε κάθε περιστατικό ειδική εντολή , αλλά υπήρχε γενική κατεύθυνση «να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες». Το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου έγινε επίθεση εναντίον μεταναστών. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν...Κάποια στελέχη της οργάνωσης πουλούσαν προστασία σε καταστήματα στην Κόρινθο και στο Ξυλόκαστρο. Στην κατοικία του πυρηνάρχη της Κορίνθου Γ.Κ υπάρχουν αφίσες του Χίτλερ και κράνη των Ες-ες».

Σε σκοπευτήριο του Χαϊδαρίου οι εκπαιδεύσεις

Πολύτιμες πληροφορίες εισέφερε στην ανάκριση άλλος ένας προστατευόμενος μάρτυρας που όπως είπε μπήκε ανήλικος στην οργάνωση το 2006 και ανήκε στην ομάδα «Κένταυρος» .

Ως εκπαιδευτή του κατονόμασε βουλευτή της Αθήνας, υποστηρίζοντας πως αυτός ήταν και το τελικός κριτής των σκληρών σωματικών δοκιμασιών στις οποίες τους υπέβαλαν, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι. «Πήγα στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής και μπήκα στο πρόγραμμα Κένταυρος από το 2006.... Μετά την απόλυσή μου από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010 μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης. Τον σκληρό πυρήνα τον αποτελούσαν 300-400 άτομα. Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία... Εκπαιδευτής μεταξύ άλλων ήταν και ο Πατέλης. . Η εκπαίδευση γινόταν σε σκοπευτήριο στο Χαιδάρι ενώ σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο φυλασσόταν οπλισμός όπως κοντάρια και ασπίδες»

Αναφερόμενος στην τακτική των ταγμάτων εφόδου την παρομοίασε με αυτή των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι «Κέρβεροι» οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι «Πύργοι».

Διαβάστε επίσης:

Ολονύκτιες απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Παναγιώταρου - Στον ανακριτή ο Λαγός

Τι ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης στην απολογία του

Τι θα υποστηρίξει ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώπιον των ανακριτών

Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στον ανακριτή σήμερα Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος

Γιώργος Ρουπακιάς: «Η γυναίκα μου με έβαλε 10 χρόνια ακόμη μέσα»

Τα ευρήματα στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χ.Παππά (pics)

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Χειροπέδες σε τρεις πρώην φρουρούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σαμαράς: Η ηγεσία της Χ.Α. θα δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Το πιστόλι του Παναγιώταρου χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του Ντερτιλή

«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»

Πατέλης για Ρουπακιά: Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα

Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»