ΕΛΛΑΔΑ

Ένας 19χρονος ο φόβος και ο τρόμος στην Ξάνθη

Ένας 19χρονος ο φόβος και ο τρόμος στην Ξάνθη

Εξιχνιάσθηκαν μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 14 διαρρήξεις και μία απόπειρα σε γραφεία, επιχειρήσεις και σχολείο, που είχαν γίνει το χρονικό διάστημα από 31-12-2012 έως και 5-11-2013 στην πόλη της Ξάνθης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Ξάνθη, ένας 19χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικών και απειλή.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και άγνωστο άτομο, συνεργός του 19χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος την 4/5-11-2013, μαζί με το συνεργό του, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης, 7 γραφεία και 2 επιχειρήσεις, παίρνοντας χρηματικά ποσά και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα γραφείο, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Από τη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι, οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 31-12-2012 έως και 3-11-2013, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης, άλλες τρεις επιχειρήσεις, ένα γραφείο και ένα σχολείο, παίρνοντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα έγραφα.

Συγκεκριμένα, πήραν συνολικά από τις 14 διαρρήξεις:

4 ηλεκτρονικές συσκευές
3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
Το χρηματικό ποσό των 1.071 ευρώ
3 κινητά τηλέφωνα
Διάφορα έγγραφα

Στην κατοχή του 19χρονου και σε δύο σπίτια όπου διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

έξι ηλεκτρονικές συσκευές
ένα κινητό τηλέφωνο
μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,2 γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των 288 ευρώ.

Για τρεις από τις παραπάνω ηλεκτρονικές συσκευές και το κινητό τηλέφωνο, διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από τις διαρρήξεις που έκαναν οι δύο δράστες και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.