ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονική: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση-Συλλήψεις σε οίκους ανοχής

Θεσσαλονική: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση-Συλλήψεις σε οίκους ανοχής

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές του κέντρου και της δυτικής Θεσσαλονίκης, με στόχο την καταπολέμηση του παρεμπορίου, της λαθρομετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, έγιναν τρεις συλλήψεις σε κεντρικούς οίκους ανοχής που λειτουργούσαν παράνομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στις περιοχές της Ροτόντας, της πλατείας Ναυαρίνου και της Καμάρας, προσήχθησαν δέκα άτομα, από τους οποίους συνελήφθη ένας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 18 παραβάσεις που αφορούσαν στην επαιτεία και παραβάσεις που συνδέονται με τους Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας και Φορολογικής Απεικόνισης Στοιχείων.

Ανάλογοι έλεγχοι διενεργήθηκαν και σε περιοχές της Μενεμένης και της Σταυρούπολης κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά 1.274 είδη παρεμπορίου και 32 λαθραίες φιάλες αλκοόλ.

Εξάλλου, σε ελέγχους που έγιναν σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας» και «παραβίασης σφραγίδας αρχής». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο αλλοδαπές διαπιστώθηκε ότι εκδίδονταν σε οίκους ανοχής, όπου είχαν παραβιαστεί οι σφραγίδες της αρμόδιας αρχής και λειτουργούσαν χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Οι δύο ιδιοκτήτριες των παραπάνω οίκων ανοχής, μία 60χρονη και μία 65χρονη αναζητούνται. Επιπλέον, συνελήφθη μία 55χρονη, η οποία εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνη σε οίκο ανοχής -ιδιοκτησίας 40χρονης που επίσης αναζητείται- χωρίς όμως ο χώρος να διαθέτει την απαραίτητη άδεια. Στο συγκεκριμένο οίκο ανοχής διαπιστώθηκε να εργάζεται, ως εκδιδόμενο επ' αμοιβή πρόσωπο, μία 33χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας βεβαιώθηκε πταισματική παράβαση.