ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολή της συνάντησης με Αρβανιτόπουλο ζήτησαν οι πρυτάνεις

Αναβολή της συνάντησης με Αρβανιτόπουλο ζήτησαν οι πρυτάνεις

Προς αναβολή πηγαίνει το ραντεβού των πρυτάνεων με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Γιάννης Μυλόπουλος, έστειλε επιστολή το πρωί της Παρασκευής, ζητώντας αναβολή της συνάντησης των 8 πρυτάνεων με τον υπουργό, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 13:00 το μεσημέρι.

Στην επιστολή αναφέρει:

"Είναι πολύ ευχάριστο ότι, έπειτα από δύο μήνες συνεχών αιτήσεων μας για συνάντηση, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να μας καλέσετε. Δυστυχώς, η πρόσκλησή σας μου κοινοποιήθηκε χθες μετά τις 22:00, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να ανταποκριθώ σήμερα, Παρασκευή, για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με ανειλημμένες υποχρεώσεις μου. Έχοντας επικοινωνήσει με τους Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα και τους οποίους έχετε προσκαλέσει, 5 εξ αυτών βρίσκονται εκτός Αθηνών, σας κάνω γνωστό ότι αντιμετωπίζουν και αυτοί την ίδια δυσκολία. Είμαστε στη διάθεσή σας από τη Δευτέρα και μετά. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι εκκρεμεί να καθοριστεί μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία ελπίζω να πραγματοποιηθεί και αυτή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται, οδηγώντας τα Πανεπιστήμια σε πρωτοφανή αδιέξοδα. Επιπλέον, οι 2 Σύγκλητοι εκ των 8 Πανεπιστημίων, που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις των μελών τους στη διάθεση των Πρυτάνεων. Επομένως, μία συνάντηση μαζί σας, με διευρυμένη ατζέντα, με θέματα πέραν αυτών που προτείνετε, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας για συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας".

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις και διοικητικούς

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας στο Υπουργείο Παιδείας

Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Αναβρασμός στην Παιδεία - Εισαγγελική έρευνα για τις απεργίες

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων