ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου Κρήτης (photo)

Μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου Κρήτης (photo)

Το ποσό των 150.000 ευρώ φαίνεται να υπεξαίρεσαν δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου.

Με «μπακαλοτέφτερα» κρατούσαν... λογαριασμό σημειώνοντας πόσα λεφτά είχαν πάρει από το ταμείο. Μάλιστα για να προσδώσουν την επισημότητα, δίπλα στο ποσό που είχαν «σηκώσει» υπέγραφαν οι ίδιοι και επικύρωναν με τη στρογγυλή σφραγίδα του ΙΚΑ!

Παράλληλα στο πλαίσιο του ελέγχου, βρέθηκαν και υπεύθυνες δηλώσεις των δύο εργαζομένων στο ίδρυμα, τις οποίες υπέγραφαν ο ένας στον άλλο, όταν πλέον είχε αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός και το περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ ζητούσε από τους υπαλλήλους να αποδώσουν ταμείο. Τα τελευταία χρήματα τα πήραν στις 19 Ιανουαρίου.

Όπως μας ενημερώνει το cretalive.gr, στις υπεύθυνες δηλώσεις καθένας από τους δύο δήλωνε ότι είχε πάρει συγκεκριμένο ποσό από το ταμείο, ομοίως και ο δεύτερος, θεωρώντας πιθανώς ότι με τον τρόπο αυτό, θα γλίτωναν από τις συνέπειες του νόμου.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ ανατολικής Κρήτης Κατερίνα Πηγουνάκη ανέφερε ότι δεν πρόκειται για συναδέλφους της και πως το ΙΚΑ θα πρέπει να τους θέσει αμέσως σε αργία. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ΙΚΑ Ηρακλείου, Νίκος Ροκαδάκης, αναφερόμενος στο χρονικό της αποκάλυψης της υπόθεσης, ανέφερε ότι τρεις ελεγκτές μετέβησαν στο υποκατάστημα για να ελέγξουν πληροφορίες που είχαν φθάσει στο ΙΚΑ για τη δράση των δύο υπαλλήλων. Όπως τόνισε ο κ.Ροκαδάκης, με την πρώτη αυτοψία, οι ελεγκτές εντόπισαν την υπεξαίρεση, ενώ με τα έγγραφα που κατασχέθηκαν, η διοίκηση του ΙΚΑ είναι σε θέση να κινηθεί άμεσα για τις περιπτώσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων.