ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας

Κινητοποιήσεις ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό εξαιτίας κινητοποιήσεων που ετοιμάζει ο ΟΣΕ τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν τρεις 3ωρες στάσεις τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη ενώ το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Ακόμη την Τετάρτη (9/4), δε θα λειτουργήσουν τρένα και προαστιακός, έτσι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για τη μετακίνησή του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της διοίκηση της ΠΟΣ αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα στα επιβατικά και στα εμπορικά τρένα.

Στα εμπορικά τρένα η απεργία θα ισχύσει για όλη την εβδομάδα του Πάσχα. Αυτές οι κινητοποιήσεις θα υλοποιηθούν σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΠΟΣ προτάσσει τα αιτήματα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προσλήψεις προσωπικού, τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης και την υπογραφή της ΣΣΕ.

Διαβάστε επίσης: Δείτε πότε ξεκινά το πασχαλινό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα

Μαθήματα μέσα στο Πάσχα για τους μαθητές που έκαναν κατάληψη

Μετά το Πάσχα η καταβολή της σύνταξης του ΙΚΑ για τον Μάιο