ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση – βόμβα για τα πτυχία των κολεγίων

Απόφαση – βόμβα για τα πτυχία των κολεγίων

Η αρχή έγινε με τους δικηγόρους...

Χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη αναγνώριση του πτυχίου τους από τον ΔΑΟΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), θα μπορούν σύντομα να ασκούν το επάγγελμά τους οι απόφοιτοι ελληνικών κολεγίων, που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια.

Μάλιστα, η αλλαγή ξεκίνησε ήδη από τους δικηγόρους, αφού σύμφωνα με τροποποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, η νομοθεσία θα εναρμονίζεται πλέον με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και οι απόφοιτοι των νομικών σχολών θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους με τη διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους των ελληνικών πανεπιστημίων, χωρίς να χρειάζεται η αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ.

Όπως γράφουν Τα Νέα, μετά τους δικηγόρους -όπου έγινε η αρχή- σειρά αναμένεται να πάρουν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι όπως του μηχανικού, τα οικονομικά, τα ιατρικά επαγγέλματα και άλλα.

Η αρμοδιότητα για τον έλεγχο της επάρκειας των αποφοίτων των κολεγίων θα γίνεται πλέον από τις επαγγελματικές ενώσεις, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο ιατρικός σύλλογος και ο δικηγορικός Σύλλογος.

Οι ενώσεις, λοιπόν, θα είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο της διαδικασίας των εξετάσεων, όπως ακριβώς ισχύει και για τους απόφοιτους των ελληνικών πανεπιστημίων.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη δολοφονία επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη

Παραλίγο τραγωδία - Οδηγός τράκαρε σε βενζινάδικο (pic)

Χρυσούπολη Καβάλας: Με ανιχνευτές μετάλλων έψαχναν χρυσές λίρες

Πάτρα: Άστεγος διέρρηξε Ι.Χ. για να κοιμηθεί

Έκλεψαν 600 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλάζει το ωράριο του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ

Νέα Αλικαρνασσός: Έπαθαν ΣΟΚ οι σωφρονιστικοί όταν μπήκαν στο κελί