ΕΛΛΑΔΑ

«Αναβρασμός» για τη διαθεσιμότητα: Απεργούν οι διοικητικοί των ΑΕΙ

«Αναβρασμός» για τη διαθεσιμότητα: Απεργούν οι διοικητικοί των ΑΕΙ

«Αναβρασμός» επικρατεί για άλλη μία φορά στον χώρο της Παιδείας, με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ να έχουν προχωρήσει από την Τετάρτη σε τριήμερη απεργία.

Αιτία το γεγονός ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της κινητικότητας μεταξύ των πανεπιστημιακών σχολών, για τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών κάνει λόγο για «εκρηκτική» κατάσταση στο Ίδρυμα μετά την κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.

Παράλληλα, ζητούν - από τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης - να υπάρξει άμεση τακτοποίηση των 399 διοικητικών υπαλλήλων και προειδοποιούν ότι εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, ενδέχεται να υπάρξουν νέες απεργίες διαρκείας που ως πρώτη συνέπεια θα έχει 100.000 φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο.

Για σήμερα, στις 09:00 το πρωί οι διοικητικοί του ΑΠΘ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο Διοίκησης, όπου αναμένεται να ζητήσουν από τη Σύγκλητο να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Κουρμούλη, στο ΑΠΘ 20-25 άτομα κινδυνεύουν να απολυθούν, εάν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρξει από το υπουργείο πρόσκληση για την κινητικότητά τους.

Διαβάστε επίσης: Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια