Πάτρα: Οργιάζει η μαφία με τα ενοίκια

Newsroom Newsroom

Πάτρα: Οργιάζει η μαφία με τα ενοίκια

Καταστάσεις βγαλμένες από τον κόσμο των …νονών εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές της Πάτρας, με κύκλωμα που προσφέρει προς ενοικίαση διαμερίσματα.

Το κύκλωμα κατά κύριο λόγο απαρτίζεται από συνταξιούχους και άνεργους, οι οποίοι σε καθημερινή βάση επιδίδονται σε «αλίευση» ενοικιαστών, έχοντας διαμορφώσει στέκια τόσο μέσα στα δύο μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αχαϊκής πρωτεύουσας, όσο και περιμετρικά αυτών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το «ψάρεμα» των υποψήφιων πελατών γίνεται ακόμα και σε αφετηρίες λεωφορείων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ακόμα και ο σύλλογος ιδιοκτητών ακινήτων Νομού Αχαΐας, η ομάδα που έχει στηθεί, κατευθύνει στις περισσότερες περιπτώσεις τους σπουδαστές και τους φοιτητές που έρχονται στην Πάτρα σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, από τους οποίους για κάθε πελάτη – ενοικιαστή που στέλνει, παίρνει και ποσοστά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, παίρνουν ως αμοιβή το ένα από τα δυο ενοίκια τα οποία απαιτούνται για να υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του ακινήτου.

Παράλληλα η μαφία των ενοικίων όπως αποκαλείται , αποτρέπει τους υποψηφίους ενοικιαστές να πάνε σε άλλους ιδιοκτήτες - από τους οποίους δεν έχει να λαμβάνει ποσοστά - ενώ καθορίζουν και τις τιμές ενοικίασης ανάλογα με την περιοχή.

Για τον τρόπο που κινούνται συγκεκριμένα άτομα τόσο στην περιοχή Ταραμπούρα , Ζαρουχλαιϊκων, Μπεγουλακίου όσο και σε Ρίον και Προάστειο της Πάτρας, έχουν ενημερωθεί ήδη μέλη της διοίκησης του Συλλόγου ιδιοκτητών Ακινήτων στο νομό, προκειμένου να ληφθούν μέτρα και να διαβιβαστούν χαρακτηριστικές υποθέσεις στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: Patrastimes

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved