ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ρύθμιση για τους μετεξεταστέους της Α' Λυκείου

Νέα ρύθμιση για τους μετεξεταστέους της Α' Λυκείου

Νέα βελτιωτική ρύθμιση για την προαγωγή των μαθητών της Α' Λυκείου κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, με την οποία μειώνονται ακόμη περισσότερο οι μαθητές που μένουν μετεξεταστέοι για τον Σεπτέμβριο.

Με την προηγούμενη ρύθμιση απαιτείτο η επίτευξη μέσου όρου ετήσιας επίδοσης στους κλάδους μαθημάτων της Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών τουλάχιστον δέκα (10).

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Έθνος, επειδή αποδείχθηκε ότι δεν ευνοήθηκε μεγάλος αριθμός μαθητών, από τους περίπου 20.000 που θα παραπέμπονταν σε νέα εξέταση τον Σεπτέμβριο, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας άλλαξε προς το καλύτερο τη ρύθμιση με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Βάσει της νέας ρύθμισης, για να προαχθεί ο μαθητής της Α' Λυκείου στην επόμενη τάξη θα πρέπει να έχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα, να έχει τουλάχιστον 8 σε ένα από μαθήματα Άλγεβρα και Γεωμετρία και τουλάχιστον 8 σε ένα από τα μαθήματα των Αρχαίων, της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

Επιπροσθέτως, για να προαχθεί θα πρέπει ο μέσος όρος στα 8 κλαδικά μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών να είναι τουλάχιστον 12,5.

Τα 8 μαθήματα από τα οποία θα πρέπει να προκύψει ο μέσος όρος του 12,5 από την προφορική και τη γραπτή βαθμολογία είναι: Άλγεβρα, Γεωμετρία, Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία, Φυσική, Χημεία και Βιολογία.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Βαριά πρόστιμα για όσους δεν πρόλαβαν!

Μηχανογραφικό 2014: Πώς θα το συμπληρώσετε σωστά