ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Μεσσήνη

Σε ύφεση το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Μεσσήνη

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ιθώμης και της αρχαίας Μεσσήνης, ύστερα από την τιτάνια προσπάθεια μεγάλης δύναμης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και την συνδρομή δυνάμεων του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντών πολιτών.

Η φωτιά αναχαιτίστηκε από τις δυνάμεις κατάσβεσης κι έχει απομακρυνθεί από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης και τους οικισμούς, που νωρίτερα το απόγευμα είχαν εκκενωθεί προληπτικά, γιατί οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά κι απειλούσαν κατοικημένες περιοχές.

Στο πύρινο μέτωπο, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάνει στάχτη περίπου δύο χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιώνων, παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και με «σύμμαχο» τη μείωση της έντασης των ανέμων αυτή τη στιγμή, επιχειρούν να ελέγξουν πλήρως τη φωτιά και να την κατασβήσουν.

Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο είναι φωτιά στην περιοχή Ασούταινα, κοντά στο Ραφτόπουλο Τριφυλίας, πού έχει κάψει περίπου δέκα στρέμματα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση.

Επίσης, ελέγχεται πλήρως και η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Παναγίτσα Αρκαδίας.

Διαβάστε επίσης:

Κόλαση φωτιάς στη Μεσσηνία - Εκκενώνονται χωριά

Ηλεία: 7 χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές–Βουβός ο πόνος στο μνημόσυνο