ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το πρωτοφανές bullying στη Λέσβο

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το πρωτοφανές bullying στη Λέσβο

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε το πρωτοφανές επεισόδιο σχολικής βίας σε βάρος 9χρονου σε Δημοτικό της Λέσβου.

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα έπειτα από την καταγγελία της μητέρας ενός 9χρονου μαθητή από τη Λέσβο, σύμφωνα με την οποία οι συμμαθητές του, τον κρέμασαν στην μπασκέτα με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει και να τραυματίσει τα χέρια του.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την ώρα του διαλείμματος στο χωριό Πλωμάρι Λέσβου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας παρήγγειλε σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να αποδοθούν οι προσήκουσες ευθύνες.

Το αγοράκι, ορφανό από πατέρα έζησε τη φρίκη του bullying, όταν δυο μεγαλύτεροι συμμαθητές του τον άφησαν να κρέμεται στη μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου τους με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κάταγμα στα χέρια του.

Όπως είπε ο διοικητής του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης Βασίλης Μουζάλας, την περασμένη, Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου «μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο μας και ο γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία, αφού έκανε όλες τις απεικονιστικές εξετάσεις, διαπίστωσε ότι είχε κατάγματα και στα δυο χέρια. Όπως μας είπαν ήταν δυο ''νταήδες'' στο σχολείο. Κρίμα».

Οι δάσκαλοι του σχολείου υποστηρίζουν ότι τον 9χρονο μαθητή «ανέβασαν» στη μπασκέτα δύο μαθητές κατόπιν εντολής του δασκάλου γυμναστικής, με σκοπό να ξεμπλέξει τη μπάλα, η οποία είχε μπλεχτεί στο δίχτυ του στεφανιού, αναφέρει το lesvosnews.

Οι δύο συμμαθητές, όμως, άφησαν κρεμασμένο τον άτυχο μαθητή επάνω στη μπασκέτα κι ενώ εκείνος τους εκλιπαρούσε να τον κατεβάσουν, φωνάζοντας «Κατεβάστε με πονάω». Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι δάσκαλοι του σχολείου στο lesvosnews, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, πριν προλάβουν οι ίδιοι να αντιδράσουν, οι συμμαθητές του τράβηξαν τον 9χρονο από τα πόδια με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο τσιμεντένιο παρκέ της αυλής – γηπέδου και να τσακιστεί.

Η μητέρα του 9χρονου μίλησε χθες, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, σε τηλεοπτικό σταθμό εκφράζοντας την αγανάκτηση της για τα όσα έζησε ο γιος της.

Σχετικές ειδήσεις