Απαλλάχτηκε άνεργη δανειολήπτρια από οφειλές 300.000

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Απαλλάχτηκε άνεργη δανειολήπτρια από οφειλές 300.000

Με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Καβάλας απάλλαξε πλήρως άνεργη δανειολήπτρια από την καταβολή χρηματικών δόσεων προς τις τράπεζες.

Οι συνολικές οφειλές της ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ την ώρα που το εισόδημά της είναι μηδενικό και αυτό του συζύγου της δεν ξεπερνά τα 380 ευρώ το μήνα.

Στο τέλος του 2010, η δανειολήπτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, όπου κατάθεσε για λογαριασμό της πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες, ωστόσο, δεν τον έκαναν δεκτό.

Κατόπιν, η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η δανειολήπτρια κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας, αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε απόφαση τον Ιανουάριο του 2012, με την οποία όριζε μηνιαίες δόσεις, επί μια τετραετία, ύψους 100 ευρώ μηνιαίως. Εκείνο το διάστημα, τα εισοδήματα της γυναίκας ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 568 ευρώ και ο σύζυγος της είχε επιπλέον εισοδήματα ύψους 636 ευρώ.

Τον Μάιο του 2013, η δανειολήπτρια έμεινε άνεργη και τα εισοδήματα του συζύγου της περιορίστηκαν σε 380 ευρώ.

Με τη βοήθεια της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η δανειολήπτρια κατέθεσε αίτηση επανακαθορισμού της δόσης, όπως προβλέπει ο Ν. 3869/2010 για ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας, αφού δίκασε την υπόθεση, απάλλαξε τη δανειολήπτρια από το σύνολο των οφειλών της, που ανέρχονταν σε περίπου 300.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved