ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Να επικυρωθούν οι ποινές για τις πυρκαγιές της Ηλείας

Άρειος Πάγος: Να επικυρωθούν οι ποινές για τις πυρκαγιές της Ηλείας

Να επικυρωθούν οι ποινές για τους υπαίτιους των καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το 2007 , στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 36 άνθρωποι προτείνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Μπόμπολης.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηλείας Πάτρας είχε καταδικάσει τον πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, τον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και τον δασοφύλακα Μίνθης, Παναγιώτη Τσούρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κατά συρροή, καθώς και την 84χρονη κάτοικο Παλαιοχωρίου, Σοφία Νικολοπούλου, για το αδίκημα του εμπρησμού.

Συνολικά, σε κάθε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 77 ετών (κατά συγχώνευση 40 έτη), όμως επειδή τα συγκεκριμένα αδικήματα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτατη εκτιτέα ποινή (βάσει του νόμου) είναι δέκα χρόνια για κάθε ένοχο. Επίσης, σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, οι ποινές και για τους τέσσερις καταδικασθέντες είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα. Συνολικά θα πρέπει κάθε ένας να καταβάλει 40.000 ευρώ σε δόσεις, των 1.200 ευρώ τον μήνα.

Η 85χρονη Σοφία Νικολοπούλου, θα εκτίσει την ποινή της σε κατ΄ οίκον περιορισμό, λόγω οικονομικής αδυναμίας εξαγοράς της ποινή της.

Σχετικές ειδήσεις