ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία ΠΑΜΕ και συνταξιούχων στο Σύνταγμα (photos&vid)

Πορεία ΠΑΜΕ και συνταξιούχων στο Σύνταγμα (photos&vid)

Πορεία πραγματοποιήθηκε από μέλη του ΠΑΜΕ και συνταξιούχους στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομόνοιας από όπου ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι συνταξιούχοι στα Προπύλαια, οι οποίοι ξεκίνησαν επίσης πορεία προς την Βουλή. Οι δύο ομάδες των διαδηλωτών ενώθηκαν και στη συνέχεια πραγματοποιήσαν κοινή πορεία.

Στο σημείο βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε:

«Καμία ανοχή. Όλοι στους δρόμους. Λέμε όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Δεν φοβόμαστε τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Ζητάμε, απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, άμεση ανάκτηση απωλειών του λαϊκού εισοδήματος. Προχωράμε μπροστά με το ΚΚΕ, δυναμώνουμε την κοινωνική λαϊκή συμμαχία».

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν την Ηρώδου Αττικού με κλούβες για να αποτρέψουν τους συνταξιούχους να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο επετράπη μόνο σε μια αντιπροσωπεία των συνταξιούχων να περάσει από τον αστυνομικό κλοιό που βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να επιδώσει το υπόμνημα που περιείχε 18 αιτήματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τους υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος παρέλαβε το υπόμνημα, συζήτησε αρκετή ώρα με την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων και υποσχέθηκε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό, το αίτημά τους να συναντηθεί μαζί τους.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα και οι δρόμοι παραδόθηκαν στην κυκλοφορία.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία στην παραπάνω gallery.

Σχετικές ειδήσεις