ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σκόπελο (vid&pics)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σκόπελο (vid&pics)

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα η οποία πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής (20/9/2015).

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ «ΧΤΥΠΗΣΑΝ» ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Πολλές είναι οι περιοχές της χώρας που αντιμετώπισαν προβλήματα από τις βροχές και τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών.

Τα τελευταία προβλήματα εντοπίστηκαν σε Ρόδο, Χαλκιδική και Σκόπελο.

Καταστροφές στη Σκόπελο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι της Σκοπέλου με το πρώτο φως της ημέρας καθώς η ισχυρή βροχόπτωση που έπεφτε από το βράδυ της Τρίτης προκάλεσε δεκάδες καταστροφές. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους, κάδοι και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ενώ ένα μεγάλο μέρος του λιμανιού του νησιού καταστράφηκε. Παράλληλα επτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Με απόφαση του Δημάρχου Σκοπέλου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα (23/9) για λόγους ασφαλείας.

Η Χώρα Σκοπέλου αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας, ενώ μεγάλα τμήματα του νησιού δεν ηλεκτροδοτούνται λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ και δένδρων.

Προβλήματα και στη Σκιάθο

Προβλήματα αντιμετώπισε και η γειτονική Σκιάθος με την κεντρική οδό Παπαδιαμάντη να μετατρέπεται σε χείμαρρο. Στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

Επικοινωνία Τσίπρα - Σπίρτζη για τις εκτεταμένες καταστροφές

Επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/9) θα βρίσκεται στη Σκόπελο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να έχουν επί τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το υπουργείο ΥΜΕΔ.

Ο Καμμένος στέλνει τη ΜΟΜΑ στη Σκόπελο

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του υπουργού Πάνου Καμμένου στην βιβλική καταστροφή που υπέστη το νησί της Σκοπέλου από τη νεροποντή.

Με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός γνωστοποίσε ότι μηχανήματα αλλά και προσωπικό της ΜΟΜΑ (Μικτής Ομάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) θα μεταφερθεί με αρματαγωγό στη Σκόπελο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν θέσει το νησί των Βορείων Σποράδων κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έκλεισε το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Αναλυτικότερα, το αεροδρόμιο της Ρόδου έκλεισε εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης λόγω λακκούβας 8 μέτρων στον αεροδιάδρομο η οποία άνοιξε από την ισχυρή βροχόπτωση. Στο ίδιο σημείο υπήρχε παλαιότερη ρωγμή η οποία είχε επισκευασθεί, Ως αποτέλεσμα δεκάδες επιβάτες αποκλείστηκαν στο κτήριο του αεροδρομίου με τα αεροπλάνα που είχαν προορισμό το «Διαγόρας» να κατευθύνονται προς Κω, Ηράκλειο και Αθήνα.

aerodromio

Ωστόσο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε το πρωί της Τετάρτης και πλέον τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά.

Πλημμύρισαν ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν και στη Χαλκιδική από όπου πέρασε η κακοκαιρία. Σπίτια και ξενοδοχεία πλημμύρισαν όταν από τη δυνατή βροχόπτωση φούσκωσε το ποτάμι με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει. Κάτοικοι και… τουρίστες της περιοχής πήραν σκούπες και κουβάδες προκειμένου να διώξουν τα νερά.

Στην Άφυτο Χαλκιδικής από τους χειμάρρους που σχηματίστηκαν στην περιοχή παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια. Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε 150 περιπτώσεις, ενώ διέσωσε πέντε άτομα που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκάλα και το Έλος Λακωνίας

Οι περιοχές της Σκάλας αλλά και του Έλους Λακωνίας, οι οποίες επλήγησαν από τη θεομηνία της περασμένης Δευτέρας (21/9), τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την απόφαση να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δύο περιοχές, πήρε σήμερα Τετάρτη (23/9) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν, καλλιέργειες ισοπεδώθηκαν, από τον ανεμοστρόβιλο ο οποίος «χτύπησε» το πρωί της Δευτέρας, αφήνοντας πίσω του μεγάλες πληγές.

Σχετικές ειδήσεις