ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ύδρα μετά τη θεομηνία (photos - video)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ύδρα μετά τη θεομηνία (photos - video)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ύδρας από την Περιφέρεια Αττικής, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας, την περασμένη Πέμπτη (22/10).

Για τους επόμενους τρεις μήνες ο Δήμος Ύδρας θα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττική, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο νησί από το «χτύπημα» της ισχυρής καταιγίδας την προηγούμενη Πέμπτη.

Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη δυνατή νεροποντή και τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν από τα ορμητικά νερά, και οι οποίοι παρέσυραν με μανία ότι έβρισκαν μπροστά τους, είναι πολύ μεγάλες.

Παραλιακά εμπορικά καταστήματα υπέστησαν τεράστιες καταστροφές, ισόγεια σπιτιών κι επιχειρήσεις πλημμύρισαν ενώ ζημιές υπέστη και το δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εισηγηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και των Δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, και Χαϊδαρίου που επλήγησαν την Πέμπτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται και η ένταξη του Δήμου Φυλής.

Σχετικές ειδήσεις