ΕΛΛΑΔΑ

Σκουριές Χαλκιδικής: Εμπρησμός η φωτιά στα μηχανήματα της «Ελληνικός Χρυσός»;

Σκουριές Χαλκιδικής: Εμπρησμός η φωτιά στα μηχανήματα της «Ελληνικός Χρυσός»;

Δύο μηχανήματα της «Ελληνικός Χρυσός» κάηκαν ολοσχερώς ακριβώς έξω από την περίφραξη του εργοταξίου της επιχείρησης στις Σκουριές. Τα σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής κάνουν λόγο για «εμπηστική επίθεση».

Όλα φαίνεται πως συνέβησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/11/2015) σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται δύσβατη. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές από υπαλλήλους φύλακης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου διερευνεί έρευνα για τα αίτια της φωτιάς. Αυτοψία στο σημείο, πραγματοποίησε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Πάντως, τα σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία έβγαλαν αμέσως τα συμπεράσματά τους. Σε κοινή ανακοίνωση υποστηρίζουν πως πρόκειται για εμπρηστική επίθεση την οποία καταδικάζουν και καλούν τον αρμόδιο υπουργό «να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων και εργολάβων των Μεταλλείων Κασσάνδρας και φορολογούμενων πολιτών».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την Πολιτεία: «Να μας προστατεύσει από τις εγκληματικές διαθέσεις όσων μας έχουν στοχοποιήσει και επιβουλεύονται το ιερό δικαίωμά μας στην εργασία».

Σχετικές ειδήσεις