ΕΛΛΑΔΑ

Εξαγριωμένοι οι αγρότες στα Μάλγαρα με Τσίπρα: Αποφάσισαν κλιμάκωση και άλλες μορφές κινητοποιήσεων

Εξαγριωμένοι οι αγρότες στα Μάλγαρα με Τσίπρα: Αποφάσισαν κλιμάκωση και άλλες μορφές κινητοποιήσεων

Έντονα δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης, τονίζοντας πως «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος».

Μιλώντας μάλιστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο, είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επισήμανε πως «πλέον στο τραπέζι μπαίνουν και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού που ξεκινήσαμε και πάλι σήμερα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, πλαισιώθηκε από τη μειονότητα των αγροτών και επισήμανε ότι «όπως φάνηκε, ο πρωθυπουργός δεν ήταν διατεθειμένος να ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημά μας και όπως φαίνεται, οι αποφάσεις που εκτελεί είναι καθαρά μνημονίου και Τρόικας».

Υπογραμμίζοντας δε ότι «δεν έχει νόημα να παράγουμε και να καλλιεργούμε» ο κ. Καμπούρης σημείωσε «ο κόπος των αγροτών πηγαίνει στράφι σε μικροπολιτικές και σε κομματικούς στρατούς που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση».

Ο επικεφαλής πάντως της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι καταγράφονται μεγάλα τα περιθώρια «διαπραγμάτευσης και διόρθωσης των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκποιήσει τις περιουσίες μας, να βρεθούμε στο δρόμο με τις οικογένειές μας και να γίνουμε σκλάβοι των συμφερόντων που ενδεχομένως εξυπηρετούνται».

Σχετικές ειδήσεις