ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στα Τέμπη: Δυσαρεστημένοι οι αγρότες με Τσίπρα – Κλείνει και η γέφυρα του Στομίου

Ένταση στα Τέμπη: Δυσαρεστημένοι οι αγρότες με Τσίπρα – Κλείνει και η γέφυρα του Στομίου

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «εδώ και τώρα», αποφάσισαν σε γενική συνέλευση τους το βράδυ της Δευτέρας (22/2) οι αγρότες της κοιλάδας των Τεμπών, μετά την ενημέρωση που είχαν από τους συναδέλφους τους οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη μάλιστα έκλεισαν τα Τέμπη, προκαλώντας και τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων που κινούταν μέχρι πριν από λίγο ελευθέρα στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Μετά από συνεννόηση ωστόσο με την αστυνομία, οι αγρότες άνοιξαν τα Τέμπη για λίγο, προκειμένου να διοχετευθεί η κυκλοφορία, μετά τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργήθηκαν και προς τις δυο κατευθύνσεις του ΠΑΘΕ, από αυτοκίνητα που βρισκόταν σε κίνηση την ώρα που αποκλείστηκε αιφνιδίως η Κοιλάδα.

Τα Τέμπη θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι να διοχετευτεί η κυκλοφορία και αμέσως μετά θα κλείσουν εκ νέου και επ΄ αόριστον.

Η Αστυνομία έχει μάλιστα ήδη εκδώσει ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Αύριο πάντως, οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν και την γέφυρα του Στομίου στις 12 το μεσημέρι, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, ενώ υπάρχουν προτάσεις να κλείσουν και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Η δυσαρέσκεια πάντως των αγροτών είχε ήδη διαφανεί από τις πρώτες αντιδράσεις και σχόλια μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με κάποιους μάλιστα να σχολιάζουν ότι από το Μαξίμου βγήκε «μαύρος καπνός»…

Σχετικές ειδήσεις