ΕΛΛΑΔΑ

Παντελίδης: Ο Παντελής ήταν στα όρια της λιποθυμίας το μοιραίο πρωινό

Παντελίδης: Ο Παντελής ήταν στα όρια της λιποθυμίας το μοιραίο πρωινό

Σιγά – σιγά συμπληρώνεται το παζλ του τροχαίου δυστυχήματος της 18ης Φεβρουαρίου που συγκλόνισε την Ελλάδα, στο οποίο «χάθηκε» ένα τόσο νέο παιδί και τραυματίστηκαν άλλες δύο κοπέλες.

ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 18ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΑΝ 2.72 MG ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ

Μεταξύ ορίων λιποθυμίας και θανάτου, λόγω μέθης, βρισκόταν ο δημοφιλής καλλιτέχνης Παντελής Παντελίδης τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου, στις 18 Φεβρουαρίου, στην στροφή της Βουλιαγμένης, όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του Παντελή προσδιορίσθηκε τελικώς στον απίστευτο αριθμό του 2,72 mg ανά λίτρο που είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς χρήσης αλκοόλ που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά.

Ένα ποσοστό αλκοόλ που οδηγεί σε σχεδόν αναισθησία του χρήστη, ενώ όταν το ποσοστό αυτό προσεγγίζει τα 3 mg ανά λίτρο θεωρείται «όριο» θανάτου από πλήρη αδρανοποίηση του αναπνευστικού ζητήματος.

Μάλιστα το πρωτοφανές αυτό ποσοστό περιεκτικότητας σε αλκοόλ οδηγεί την πλευρά της οικογένειας του θύματος, που εκπροσωπείται πλέον νομικά από το δικηγόρο κ. Χάρη Λυκούδη, να διατυπώσει εκ νέου τον ισχυρισμό ότι «ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν θα μπορούσε να ήταν, λόγω αυτής της κατάστασης, οδηγός του οχήματος».

ImageHandler

Άλλωστε αυτό υποστήριζαν από την πρώτη ημέρα οι γονείς και τα αδέρφια του δημοφιλή ερμηνευτή, ο θάνατος του οποίου και κυρίως τα αίτιά του ζητά απαντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο ημέρες οι αιματολογικές εξετάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ανέφεραν, «είχε καταδείξει ποσοστό περιεκτικότητας αλκοόλ στο αίμα του δημοφιλούς τραγουδιστή, που υπερέβαινε το 1,5 mg ανά λίτρο» και αποτελούσε τον πιο καθοριστικό παράγοντα στην διερεύνηση του ατυχήματος που προκάλεσε και τον τραυματισμό των δύο συνεπιβατιδών του.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή Εξιτήριο έλαβε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού η Μίνα Αρναούτη, η 30χρονη συνεπιβάτης του τραγουδιστή στο τροχαίο δυστύχημα.

Έπειτα από έξι εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ, όπου βρισκόταν διασωληνωμένη και σε καταστολή, η πολυτραυματίας κατάφερε με τη βοήθεια των γιατρών ένα σημαντικό βήμα για την αποθεραπεία της, και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου.

Σχετικές ειδήσεις